Stykka Press
Novo doba

Doma je najljepše: Uredite prostor nadahnuti originalnim dizajnerskim idejama

Iskoristite prednosti boravljenja kod kuće i sredite sve ono što ste odgađali: ideje uz koje od životni prostor funkcionira kao ured, a i dalje ostaje vaša zona mira i opuštanja

Misao da je za sreću, ustvari, potrebno vrlo malo u uobičajenim životnim situacijama vjerojatno bi zvučala kao fraza. No u ovoj, na globalnom planu, svima novoj svakodnevici pokazuje se točnom i nimalo patetičnom. Zbog pandemije koronavirusa, većina svoje obveze obavlja od kuće, a to je prilika da se - uz malo truda i promišljanja - dovedu u red stvari koje su se odgađale za neki idući trenutak, kad bude više vremena.

Press
Projekt Prep Work Note Design Studija: radno okruženje koje potiče kreativnost i bolju produktivnost.

Istodobno, pojavljuje se i izazov funkcioniranja kućanstva - kao radnog prostora i mjesta u kojem smo navikli odmarati se i uživati. Upravo tom idejom, kako vlastitoj oazi mira ne oduzeti relaksirajuće čari - unatoč tome što se pretvorila u zonu za rad i učenje - trenutačno se bave mnogi dizajnerski studiji.

Press
Kartonski stol danskog studija Stykka izrađen je od 80 posto recikliranog kartona i 100 posto je razgradiv.

Među ostalim, i danski Stykka, čiji je novi projekt Stay The F*** Home Desk - kartonski stol od 80 posto recikliranog materijala - potpuno razgradiv.

Press
Stay The F*** Home Desk

Dizajneri iz Stykke nude i mogućnost besplatnog preuzimanja nacrta i uputa pa ga možete sastaviti i sami. Takav lagani kartonski stol idealno je privremeno rješenje da ne biste laptop morali držati na istome mjestu na kojem ručate ili pijete kavu.

Green Plants and Flowers with Window. 3d Render
Getty Images
Istražite koje vrste bilja vole svjetlost, a kojima godi sjena i prema tome planirajte.

Da biste pak tijekom radnog vremena ostali fokusirani, stručnjaci preporučuju ozelenjivanje doma.

Press
Stolac Tip Ton dizajnerskog dvojca Barber Osgerby.

Biljke, naime, potiču kreativnost, umiruju nas i čiste prostor. A nakon radnog vremena um treba “prebaciti” u opuštajući način rada, čemu pridonose upaljene svijeće, eterična ulja, kao i minerali.

Svjetiljka Bulbo57 dizajnera Achillea i Piera Giacoma Castiglionija podsjeća na balon od sapunice

- Rozenkvarc djeluje umirujuće i potiče strpljenje, tigrovo oko pomaže u “pospremanju” briga... - smatra Emma Lucy Knowles, autorica knjige “The Power of Crystal Healing: Change Your Energy and Live a High-vibe Life”. Vrijedi isprobati.

Press
Stol Utsuri je ‘uradi sam’ projekt japanskog arhitekta Yoa Shimade nastao u suradnji s njemačkom tvrtkom Hornbach

Pročitajte i:

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
18. travanj 2024 20:03