Osobni pečat

Dizajnerica lijepih trenutaka: Nina Blečić dobro zna kako da važni dani budu uistinu posebni

Kreatorica i vlasnica brenda Pixy With Love jedna je od najzaposlenijih žena u domaćoj industriji vjenčanja. Njezin je zadatak - kreirati čaroliju!

Baš kao što ime njezinog brenda Pixy With Love sugerira, sve što dizajnerica vjenčanja Nina Blečić radi, čini s velikom ljubavlju i predanošću. Bilo da osmišljava izgled mladenkinog buketa, cvjetne ukrase za stolove ili tekst i estetiku svadbenih pozivnica, ta energična zagrebačka kreativka u taj će angažman unijeti sve svoje znanje i iskustvo, a rezultati su uvijek - očaravajući.

Tijekom uspješne karijere u industriji svečanih evenata Nina se isprofilirala u jednu od najzaposlenijih i najpopularnijih dizajnerica vjenčanja u Hrvatskoj, ali i ženu čija nas životna i poslovna priča inspirira.

image

Nina se isprofilirala u jednu od najzaposlenijih i najpopularnijih dizajnerica vjenčanja u Hrvatskoj.

PRESS

Naime, u pokretanje vlastitog biznisa prije sedam godina krenula je "od nule", s diplomom kineziologije u džepu i troje male djece kod kuće, bez ikakva iskustva u otvaranju tvrtke ili ekonomskih znanja, ali s puno entuzijazma i dobrih ideja.

"Znala sam samo jedno - da uživam biti kreativna i da ima drugih ljudi koji misle kako sam u tome dobra. Ideja da se bavim dizajniranjem vjenčanja rodila se, naravno, na jednom vjenčanju. Pomagala sam prijateljici kojoj sam bila vjenčana kuma oko cvjetnih aranžmana, kad me zapazila fotografkinja Nina Anić i rekla mi kako bih trebala razmisliti o tome da se profesionalno posvetim tom poslu jer se vidi da imam talenta. Isprva sam to shvatila kao običan kompliment, no kad me nekoliko mjeseci poslije pozvala da odem s njom na sajam vjenčanja, ozbiljnije sam se počela baviti mišlju da se upustim u tu avanturu. Koja je prilično brzo prerasla u ozbiljan posao. Jedan je angažman spontano vodio ka drugom, a moj mali biznis rastao je i razvijao se bez velikih pritisaka ili podizanja dramatičnih kredita..", kaže Nina. Danas osim vjenčanja radi dekor za različite vrste evenata, a tijekom 2020., kad je svadbena industrija doživjela krizu zbog pandemije, počela je raditi i kao dizajner interijera, pogotovo poslovnih prostora.

image

U pokretanje vlastitog biznisa prije sedam godina krenula je od nule.

NINA ANIć

Čitajte i: Domaći brend Moel, poznat po mirisnim svijećama, ima novu neodoljivu kolekciju za ljubitelje dekoracija

Vjenčanja su ipak njezina prva ljubav pa je sretna što se u 2022. sve vratilo na staro. Zapravo i više od toga. Sezona je počela intenzivnije nego ikad prije jer su se, kako konstatira kroz smijeh, u jednu godinu "ugurala" i sva ona vjenčanja koja su protekle dvije godine bila odgođena. Iako to znači da Nina ima malo koji vikend slobodan do jeseni, s velikim se veseljem bacila na posao koji obožava.

image

Iako prati trendove, Nina prije svega prati želje i zamisli osoba koje je angažiraju.

PRESS

"Osmisliti estetiku nečijeg vjenčanje ne znači samo pitati mladenku koja joj se vrsta cvijeća sviđa ili mladence koja je njihova omiljena boja. Iznimno mi je važan osobni kontakt s mladencima, kako bih ih što bolje upoznala. Detaljno ih ispitujem o životima i karakterima, kako bih došla do njihove srži i srži onoga što bi trebalo biti njihovo vjenčanje. Često se iznenade količinom mojih pitanja jer neka ne očekuju. Onda im objasnim da želim unijeti njihov život i obiteljsku povijest u vjenčanje, a to ću najbolje napraviti ako dobijem dobar uvid. Tražim mladence da mi donesu neki bitan detalj iz svog života, primjerice bakin stari tepih, obiteljski porculanski servis, mamine svijećnjake koje je dobila za svoje vjenčanje... ukratko, neke elemente koji za njih imaju emotivnu vrijednost. Možete misliti koliko budu ganuti oni, njihovi roditelji, rodbina ili obiteljski prijatelji, kad na vjenčanju ugledaju nešto što ih asocira na lijepe trenutke iz prošlosti", kaže Nina, dodajući da je dobar dizajner vjenčanja više od pukog esteta, on je svojevrsni psiholog kojem je zadatak prodrijeti u glave svojih klijenata.

image

Danas osim vjenčanja radi dekor za različite vrste evenata.

NINA ANIć

Iako prati trendove, Nina prije svega prati želje i zamisli osoba koje je angažiraju, pa ih često zamoli i da naprave moodboard svega što bi željeli na svom vjenčanju. A što žele? "Ukusi su različiti, no primjećujem da su u posljednje vrijeme mladenke sklonije suhom cvijeću negoli svježem, te da vole zanimljive artističke ukrase. Nedavno sam, primjerice, za vjenčanje jedne arhitektice radila ukrase od papira", otkriva Nina.

Linker
19. travanj 2024 06:40