ODRŽIVOST

Pročitajte prvo izdanje magazina Gloria Business Talk

Specijalno Glorijino izdanje Gloria Business Talk posvećeno je jednoj od najvažnijih tema u poslovnoj zajednice i šire - održivosti.

Održivost je pojam koji se sve više ističe u današnjem svijetu, i to s dobrim razlogom. Ova riječ označava sposobnost očuvanja resursa, okoline i društvenih sistema kako bi se osigurala dugoročna dobrobit naše planete. Ona je od vitalnog značaja jer utječe na sve aspekte naših života, od ekonomije i okoline do fizičkog i mentalnog zdravlja. Svijet danas sve više teži održivosti, no ova riječ obuhvaća puno više od brige za okoliš. Održivost je sveobuhvatan koncept koji se proteže izvan ekologije i zahvaća različite aspekte našeg društva. Društvena održivost podrazumijeva pravednost i jednakost među ljudima, borbu protiv siromaštva, osiguravanje obrazovanja i zdravstva za sve. Ekonomska održivost uključuje razvoj koji ne iscrpljuje resurse i stvara stabilne gospodarske sustave. Kulturna održivost očuvava identitet i tradiciju, a zdravstvena i socijalna dobrobit brine o zdravlju i kvaliteti života.

Održivost zahtijeva dobro upravljanje i politiku koja je transparentna i odgovorna. Sve te komponente čine održivost mnogo više od zaštite okoliša. Održivo društvo teži ravnoteži između ekonomske, društvene i ekološke dobrobiti, osiguravajući bolju budućnost za sve nas. U našem magazinu bavimo se svim aspektima održivosti - od napora domaćih kompanija da provedu održive prakse do modne održivosti, putovanja sa savješću, zelene arhitekture...

Pročitajte prvo izdanje magazina Gloria Business Talk

Linker
23. travanj 2024 03:06