Anne u drugom nastavku ”Princezinih dnevnika”

 ?BUENA VISTA PICTURES/COURTESY EVERETT COLLECTION
Čuda se događaju

"Princezini dnevnici 3": Anne Hathaway se vraća u čarobnu Genoviju nakon više od 20 godina, evo što znamo o novom nastavku

Potvrđena je vijest o snimanju dugoočekivanog nastavak popularne franšize s novom redateljicom Adele Lim.

Potvrđena je vijest o snimanju dugoočekivanog nastavak popularne franšize s novom redateljicom Adele Lim.

Disney je službeno najavio treći nastavak popularnog filma "Princezini dnevnici", čije bi snimanje trebalo početi sljedeće godine i time oduševio obožavatelje diljem svijeta. U ulozi princeze Mije Thermopolis ponovno ćemo gledati slavnu Anne Hathaway (41) koja se vraća u čarobnu Genoviju nakon gotovo dva desetljeća, što je i sama potvrdila.

Glumica je na društvenim mrežama objavila video uz opis "čuda se događaju" potvrdivši da će se naći u glavnoj ulozi, koju je prvi put utjelovila u originalnom filmu iz 2001. godine, kao tinejdžerica koja otkriva svoje kraljevsko porijeklo. Za režiranje trećeg nastavka angažirana je Adele Lim, redateljica koja je radila na filmu "Pakleni provod" iz 2023., a poznata je i po scenarijima za filmove "Suludo bogati Azijci" te "Raya i posljednji zmaj" i ne krije koliko je oduševljena novim projektom. "Kao strastvena obožavateljica originalnih Princezinih dnevnika, izuzetno sam uzbuđena što ću biti dio stvaranja trećeg nastavka omiljenog serijala. Radujemo se što ćemo slaviti njegove temeljne vrijednosti poput ženske moći, radosti i mentorstva s publikom diljem svijeta", poručila je.

Dok je povratak Anne potvrđen, ostaje neizvjesno hoće li se vratiti i Julie Andrews (89) u ulozi kraljice Clarisse, Mijine bake. Ona je u nedavnim intervjuima izrazila sumnju u tu mogućnost, navodeći da je možda prekasno za treći film, posebno nakon smrti originalnog redatelja Garryja Marshalla. Međutim, obožavatelji se i dalje nadaju da će legendarna glumica ipak odlučiti reprizirati svoj lik.

image

Julie Andrews i Anne Hathaway

?WALT DISNEY CO./COURTESY EVERETT COLLECTION

Prvi film "Princezini dnevnici" postigao je neočekivan uspjeh 2001. godine, zaradivši preko 150 milijuna eura na svjetskim kino blagajnama. Film je lansirao Hathaway prema holivudskoj slavi i predstavio je novoj generaciji gledatelja kao talentiranu mladu glumicu. Uspjeh je rezultirao i nastavkom "Princezini dnevnici 2: Kraljevski angažman" 2004. godine, koji je također bio dobro prihvaćen među publikom.

image
?WALT DISNEY CO./COURTESY EVERETT COLLECTION

Uz Adele Lim kao redateljicu, na projektu "Princezini dnevnici 3" radit će i producentica Debra Martin Chase, koja je radila i na prethodna dva filma. Scenarij je napisala Aadrita Mukerji, no detalji o radnji još uvijek nisu poznati. Obožavatelji se nadaju da će novi kreativni tim uspjeti zadržati šarm i duh originalnih filmova, istovremeno donoseći svježu perspektivu priči princeze Mije te da će vidjeti kako se snašla u ulozi vladarice i nosila s izazovima vođenja male europske države. Također se nadaju da će se vratiti i drugi omiljeni likovi iz prethodnih filmova, poput Miinog prijatelja Michaela, kojeg je glumio Robert Schwartzman (41), i njezine najbolje prijateljice Lilly koju je utjelovila Heather Matarazzo (41).

image

Anne Hathaway, Heather Matarazzo, Robert Schwartzman na setu filma 2001. godine

?WALT DISNEY CO./COURTESY EVERETT COLLECTION

Serijal "Princezini dnevnici" ostavio je značajan trag u popularnoj kulturi, posebno među generacijom koja je odrastala početkom 2000-tih. Filmovi su poznati po svojoj toploj priči o odrastanju, humorističnim trenucima i nezaboravnoj sceni Mijinog preobražaja. Mnogi i danas citiraju poznate replike iz filmova i s nostalgijom se prisjećaju njihova gledanja u djetinjstvu.

image

Snimanje filma počinje 2025. godine

?BUENA VISTA PICTURES/COURTESY EVERETT COLLECTION ?BUENA VISTA PICTURES/COURTESY EVERETT COLLECTION

Stoga ne čudi da je najava trećeg nastavka "Princezinih dnevnika" izazvala val uzbuđenja među gledateljima diljem svijeta. S Anneinim povratkom i novom redateljicom Adele Lim, čini se da je franšiza u dobrim rukama. Iako još mnogo detalja ostaje nepoznato, jedno je sigurno - povratak u Genoviju bit će putovanje koje mnogi već sada s nestrpljenjem iščekuju.

Linker
05. listopad 2024 17:14