Snimanje spota za pjesmu ”Mangio Pasta”

 ANA CINDRIć
SLUŠAONICA

Dueti preuzeli eter: Maja & Sandi, Franka & ToMa, Grše & Peki...

Posljednjih par mjeseci na glazbenom nebu prevladavaju dueti, a od svih napopularniji na YouTubeu su Grše i Peki s više od milijun pregleda za hit "Mangio Pasta".

Posljednjih par mjeseci na glazbenom nebu prevladavaju dueti, a od svih napopularniji na YouTubeu su Grše i Peki s više od milijun pregleda za hit "Mangio Pasta".

"Mangio Pasta"

Mladi drniški reper Peki pravim imenom Josip Pekas sredinom travnja objavio je debitantski album "Fortuna" s kojeg je najveći hit pjesma "Mangio Pasta", duet s triljskim reperom Grgom Šipekom poznatijim kao Grše kojeg obožavaju mlade generacije.

image

Snimanje spota za pjesmu "Mangio Pasta"

ANA CINDRIć

Pjesma je u kratkom roku postala favorit publike, a nedavno su Peki i Grše izbacili su i videospot kojim dominiraju zabavni morski kadrovi, kuhanje tjestenine i uživanje uz idilične ljetne prizore.

"Kažu svi da izmišljam"

Nešto potpuno drukčije dolazi iz radionice riječkog glazbenika Damira Urbana koji je nedavno izbacio duet sa svojom učenicom iz showa "The Voice" Anom Širić. Emotivnu pjesmu "Kažu svi da izmišljam" napisao je upravo Urban, a za duet je izabrao baš Anu jer, kaže, što ju je više upoznavao tijekom emisije bio je sigurniji da joj želi napraviti pjesmu i na taj način je podržati u početku njezine glazbene karijere.

image

Ana i njezin mentor Damir Urban

MILICA CZERNY URBAN

"Pjesmu sam napravio baš za nju, nastojeći poštovati njezin senzibilitet i osobnost, a moje pojavljivanje u pjesmi je samo način da joj kažem da sam uz nju i da joj držim leđa", poručio je Urban. Za videospot je zaslužna njegova supruga Milica Czerny Urban.

"Dan po dan"

Još jedan duet proizašao je iz glazbenog showa "The Voice" je onaj Riječanina Sergeja Božića i njegove mentorice iz showa Vanne. Njih dvoje su svoj duet "Dan po dan" predstavili na ovogodišnjim Melodijama Jadrana.

"Sergej je mladić izuzetnog talenta, divna je osoba i nisam htjela da se na njega zaboravi kad show završi. Ideja za duet mi je došla još dok sam ga slušala na audicijama", objasnila je Vanna dok je Sergej poručio kako mu je suradnja s glazbenicom ostvarenje snova te otkrio i kako je došlo do dueta.

image

Vanna i Sergej snimili su duet "Dan po dan"

SANJA AGIć

"Vanna me jedan dan dovela u studio i rekla mi da ima pjesmu koju u tom trenutku snima i da dođem vidjeti kako se snimaju vokali, backovi i kako se općenito kvalitetno provodi vrijeme u studiju. Nakon nekih sat vremena došla je do mene i rekla mi da ćemo zajedno napraviti pjesmu. "Dan po dan" govori o kompleksnosti veza i naravno rastanka."

"Opasna kombinacija"

Maja Šuput i Sandi Cenov udružili su snage i snimili duet "Opasna kombinacija" koji govori o dvoje zaljubljenih, ali zauzetih ljudi koji zajedno čine opasnu kombinaciju, a za koju su zaslužni provjereni hitmejkeri Neno Ninčević kao autor teksta i Miro Buljan koji potpisuje glazbu i aranžman.

image

Sandi Cenov i Maja Šuput

press

Radnja spota temelji se na putovanju kroz pet različitih vremenskih razdoblja - od baroknog sjaja, nostalgičnih četrdesetih i pedesetih godina, kroz uzbuđenje sadašnjosti pa sve do daleke, futurističke budućnosti.

"Kada sam prvi put čuo pjesmu “Opasna kombinacija“ dogodila mi se ona poznata kemija u vidu trzanja veselih nožica, koje same od sebe love ritam", rekao je Sandi. "Nakon svega nekoliko minuta shvatio sam da je pjesma idealna za duet i istog trena pomislio na Maju. Rekao sam Miri Buljanu da želim Maju i nikog drugog, ako neće Maja, otpjevat ću je sam. Hvala Bogu, Maja je odmah pristala i eto nam ljetnog veselja uz opasnu kombinaciju", dodao je pjevač.

Za ovu video priču zaslužan je poznati bosansko-hercegovački režiser glazbenih spotova Haris Dubica koji kaže da su samo snimanje i scenarij spota vizualizirali kroz rečenicu “sve prolazi osim opasne kombinacije”, putujući u jednom danu kroz vrijeme.

image

Maja Šuput

PRESS

"Da opet nađem te"

Franka Batelić udružila je snage s trenutačno jednim od najpopularnijih mladih glazbenika umjetničkog imena ToMa, koji se ove godine natjecao u showu "Tvoje lice zvuči poznato". Zajedno su snimili duet za pjesmu "Da opet nađem te" koja pokušava pronaći odgovor na pitanje kako izgleda muško-žensko viđenje iste situacije, odnosno istog problema u vezi.

"Često potpuno drugačije doživimo određene trenutke u vezi, različite osjećaje, viđenje iste situacije i to smo s tekstom, ali kroz emociju glazbe pokušali prikazati. Sigurna sam da će se slušateljice moći pronaći u pjesmi jer je zapravo srž same emocije pitanje bi li to dvoje ljudi, da se ponovo nađu, uspjelo prebroditi krizu, riješiti problem, postići kompromis, pronaći pravu emociju, naći se negdje na sredini svojih oprečnih stajališta i viđenja, voljeti se bolje i ostati zajedno", rekla je Franka.

image

Franka Batelić i ToMa

PRESS

Redatelj spota je Filip Gržinčić koji je poručio kako je kroz zanimljivu vizualnu metaforu želio prikazati cijelu lepezu emocija narušenih odnosa jednog para. ToMa je dodao: "Iza stihova stoje dvije osobe, dvije priče, u kontekstu pjesme, dva slomljena srca. Željeli smo pogoditi intenzitet pjesme, emociju koja je krajnji cilj i viziju koju imamo. Srećom, posao je olakšala činjenica da se i Franka vješto snalazi s pisanjem stihova, tako da smo spojili dva naša svijeta kako bi nastala ova pjesma" zaključuje Toma.

Linker
08. rujan 2024 04:53