ikon@

GASTRO IKON@: Četiri dame i gladni Mile

U kategoriji GASTRO IKON@ nominirani su Tamara Ivančić, Sanja Mijac, Maja Brekalo, Matejka Buča i blažen među ženama – Mile Butorac

‘Danas nije teško shvatiti što radi food bloger: ja prije svega kuham, isprobavam nove recepte i namirnice te pišem o tome, a sve je popraćeno fotografijama iz mojeg doma’, tako je ukratko sažela opis food blogera Tamara Ivančić, asistentica kontrolora leta iz Pule koja se zaljubila u hranu zahvaljujući svojoj noni - čije recepte najviše voli. Baš zato njezina virtualna bilježnica Ave dulcis broji više od 300 recepata za slana i slatka jela.

Privatni album

Da proces do objave nije nimalo lak nego vrlo kompleksan jer uključuje puno kreiranja objasnila nam je kuharica, blogerica i wannabe fotografkinja, Matejka Buča. ‘Prvo osmišljavam i testiram recept, zatim usavršeno jelo fotografiram i/ili snimam video upute za pripremu, uređujem fotografije, montiram video te pišem blog post s receptom’, govori Karlovčanka koja je prije pet i pol godina pokrenula svoj food blog Like chocolate.

privatni album

S 20 nisam imala pojma o kuhanju, a danas moje gastro delicije prati 27 tisuća ljudi – priča nam Sanja Mijac koja stoji iza bloga jednostavnog imena Domaćica Sanja. ‘Instagram mi je najprije služio samo kao aplikacija za obrađivanje fotografija, a kasnije, kada sam prije pet godina počela pisati blog, mi se svidio i kao društvena mreža budući da su fotografije te koje na njemu pričaju priče’, priča Sanja.

Stjuardesa rodom iz Dubrovnika s kulinarskim je eksperimentima počela sa samo deset godina i kaže kako je od malena bila pravi 'food snob'. Svoju ljubav prema zanimljivim, novim i drugačijim jelima Maja Brekalo je nastavila održavati kroz blog Delicious and Healthy by Maya kojim želi pomoći drugima da shvate kako zdravo istovremeno može biti i ukusno. ‘Od malih nogu sam pravi gurman, probala sam svakakvih đakonija kao dijete: od žabljih krakova preko pašticade, kavijara, tartar bifteka, divljači. Sve mi je bilo ukusno, ali nisam voljela dosadno i obično’, priča Maja.

privatni album

Blažen među ženama u Gastro kategoriji je Mile Butorac, koji je prije četiri godine sudjelovao u prvoj sezoni showa "Tri,dva, jedan – kuhaj" i to iskustvo mu je potvrdilo da je hrana hobi kojem se želi više posvetiti. ‘Nakon izlaska iz showa počeo sam više kuhati, a time i objavljivati više fotografija hrane na profilu pa mi je jedna poznanica u šali rekla da bi svoj Instagram profil trebao nazvati "Hungry_Mile" i tako je spontano moj privatni profil postao ovo što je dana’, zaključuje fizioterapeut i radni terapeut, koji je trenutačno posvećen radu s djecom koja imaju autizam.

Linker
14. travanj 2024 05:46