JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK//SHUTTERSTOCK EDITORIAL
Odbrojavanje

Tretmani za puni sjaj: Kako se zvijezde pripremaju za izlazak na crveni tepih

Izlazak na red carpet za poznate je osobe pravi pothvat. Uz odabir modnih outfita i nakita, treba pametno izabrati odgovarajuće tretmane lica i tijela kako bi zablistali u punom sjaju. Stručnjaci koji se brinu za kožu i izgled slavnih otkrili su koje tretmane njihove klijentice i klijenti s A-liste prolaze prije važnih događanja.

Izlazak na red carpet za poznate je osobe pravi pothvat. Uz odabir modnih outfita i nakita, treba pametno izabrati odgovarajuće tretmane lica i tijela kako bi zablistali u punom sjaju. Stručnjaci koji se brinu za kožu i izgled slavnih otkrili su koje tretmane njihove klijentice i klijenti s A-liste prolaze prije važnih događanja.

Zahuktava se sezona dodjela filmskih i glazbenih nagrada, a vrhunac će biti 27. ožujka na dodjeli Oscara i 3. travnja na dodjeli Grammyja. Slavni koji ih pohode pri svakom pojavljivanju moraju izgledati besprijekorno, a za takav izgled ne mogu se osloniti samo na dobre gene i prilagođenu rasvjetu – svi su oni pod stalnom paskom najboljih stručnjaka za njegu kože, koji su progovorili o tome koje tretmane njihove klijentice i klijenti s A-liste prolaze prije izlaska na crveni tepih.

Tri do pet dana prije: mikroinjekcije

Tretmani injekcijama rade se puno prije velikog dana, kako bi se modrice i otekline povukle i kako bi sve sjelo na svoje mjesto. Ali mikroinjekcije, koje se daju površinski, mogu se primijeniti nekoliko dana uoči važne svečanosti, kaže dr. Harold Lancer, dermatolog s Beverly Hillsa, na čijem su popisu slavnih klijentica Jennifer Lopez i Megan Fox. Hijaluronsku kiselinu (koristi razblaženu verziju filera Restylane Silk) na taj način injektira u vrat, obraze i prsa pet dana ranije. "Ovakvi tretmani daju vrlo predvidljive rezultate i učinkovito zaglađuju kožu", kaže dr. Lancer, dodajući da im se njegovi klijenti oba spola često podvrgavaju.

image

Liječnik koji brine o koži Jennifer Lopez predlaže mikroinjekcije pet dana prije važnog događanja; JLo i Ben Affleck na premijeri filma "The Tender Bar"

MATT BARON/SHUTTERSTOCK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Lice spremno za Zoom

Njegova kolegica i sugrađanka dr. Ava Shamban, kojoj su skrb o koži, između ostalih, povjerile Nicole Kidman i Angela Bassett, kaže da je pritom ključno injektirati neurotoksin više topikalno, u gornje slojeve epiderme, čime se pomaže smanjiti vidljivost pora i finih linija i zateže koža. "To je savršen način pripremanja lica za krupne planove, a i nužan u eri virtualnih crvenih tepiha i dodjela nagrada preko Zooma", rekla je.

image

Prije izlaska na crveni tepih smanjuje se vidljivost bora i finih linija; Nicole Kidman i Keith Urban na premijeri filma "Being the Ricardos"

RICHARD MILNES/SHUTTERSTOCK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL

Kombinacija neurotoksina i hijaluronske kiseline, spojena u tretman Aquagold, vrlo je popularna opcija među klijentelom dr. Paula Jarroda Franka, dermatologa iz New Yorka. Na njegovoj su A listi klijenata i "teškaši" poput Madonne ili Marca Jacobsa. "Pomiješamo botoks i razrijeđenu hijaluronsku kiselinu te mješavinu mikroiglicama ubrizgavamo u gornji sloj kože. Botoks pomaže stegnuti pore i daje koži sjaj, a hijaluronska kiselina odmah popuni kožu", kaže dr. Frank. Oporavak je kratak, pa se na bockanje može doći 48 do 72 sata prije velikog zbivanja.

Dva do pet dana prije: dubinsko čišćenje

Ana Ibarra, estetičarka i laserska tehničarka, čija je klijentica TV voditeljica Giuliana Rancic, kaže da je tretman HydraFacial jedno od najtraženijih brzih rješenja uoči izlaska na crveni tepih. "Čisti i vlaži kožu te joj poboljšava ukupnu teksturu i tonus. Duboki piling čisti pore i omogućuje bolje prodiranje seruma i svih proizvoda koje koristite nakon toga", rekla je. Koža se smiruje kroz dan ili dva, a učinak traje pet do sedam dana.

I plastični kirurg dr. Paul Nassif, koji se proslavio reality TV serijom "Botched", također ističe HydraFacial. Nakon tretmana nanosi svoj serum Hydraglucan Booster koji dodatno hidrira i pojačava sjaj.

Dva do četiri dana prije: zagrijavanje

Spoj radiofrekvencije i ultrazvučne energije u tretmanu Exilis Ultra poznati vole jer daje dugoročne rezultate u stimuliranju kolagena, no zanimljiv je i zbog kratkoročnog efekta. "Toplina izaziva oticanje, pa koža izgleda punije, a dolazi i do stezanja tkiva. Tako se zaglađuju bore i postiže podignut izgled koji traje dva do četiri dana", rekao je dr. Frank.

image

Nicole Kidman na dodjeli nagrada SAG Awards (Screen Actors Guild Awards)

CHRISTOPHER POLK FOR SAG AWARDS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dva dana prije: spremni za paparazze

Krioterapija daje rezultate gotovo trenutno, pa ne čudi što je vrlo popularna u pripremama za crveni tepih. Jamie Sherril, poznatija kao Nurse Jamie, kako je nazvala i svoj kozmetički brend, uključila ju je u tretman Ice Queen. "Krioterapija smanjuje pore i bore te posvjetljuje kožu. Kombiniramo je s hidrirajućim infuzijama s faktorom rasta za vrat i dekolte, kako bismo klijentice pripremili za haljine bez naramenica", objasnila je Jamie, koja tretira glumice Molly Sims i Jennu Dewan.

Dr. Frank pak kombinira krioterapiju s laserom u tretmanu zvučnog naziva Paparazzi Facial. "Počinjemo sa svjetlosnim laserom koji posvjetljuje kožu i pomaže ujednačiti ton. Odmah potom prelazimo na krioterapiju lica kako bismo smirili akne i sve moguće upale", objasnio je. Rezultati se vide nakon 24 sata i traju nekoliko dana, pa većina slavne klijentele na njih dolazi 48 sati prije stupanja na crveni tepih.

image

Angela Bassett zna kako se pripremiti za krupne planove; na svečanosti Losanđeleske filharmonije u Walt Disney Concert Hall

LISA O‘CONNOR/AFP/PROFIMEDIA

Dan prije: laser koji ne iritira

Jedno od najpopularnijih brzih rješenja celebrityja je laser, ali ne bilo koji, nego konkretno tretman Laser Genesis. "To je 1064 YAG laser, prikladan i za vrlo osjetljivu kožu, ne uzrokuje crvenilo ni nadraženost", rekla je dermatologinja iz New Yorka dr. Debra Jaliman. Kaže da je oporavak toliko brz da tretman svojim slavnim klijentima radi jedan dan uoči važnog događaja. "Koži daje poseban sjaj, sužava pore i smanjuje fine linije, a nije nevažno ni to što tretiranje cijelog lica traje samo 15 minuta", rekla je.

Isti dan: LED svjetlo

Gotovo u zadnji trenutak, desetak sati prije nego što moraju zablistati, slavni klijenti dolaze dr. Lanceru na terapiju crvenim LED svjetlom. Svjetlo mora biti kvalitetno i intenzivno kako bi rezultati mogli biti značajni. Nikakav oporavak nije potreban, kaže liječnik.

I za Anu Ibarru je crveno LED svjetlo odličan tretman "to go". Ono pojačava protok krvi, pa koža postaje zdravija i sjajnija, čak pomaže ujednačiti ton kože, kaže Ana. Za bolji učinak, na lice prvo nanosi hidratantnu masku i preko nje tretira kožu crvenim LED svjetlom.

image

Glumica Jenna Dewan cijeni rezultate krioterapije - smanjene pore i bore i osvježenu kožu

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

A za tijelo?

Naravno, za crveni tepih treba srediti i tijelo. Nurse Jamie, Ibarra i dr. Frank spominju Emsculpt Neo kao jednu od najpopularnijih opcija u danima priprema. To je neinvazivan tretman oblikovanja tijela koji izgrađuje mišiće i troši masnoće. Elektromagnetskom energijom visokog intenziteta stvara snažne mišićne kontrakcije, kakve se ne mogu postići vježbanjem. Najbolji se rezultati postižu nakon više polusatnih tretmana, no dr. Frank kaže da već i nakon jednog tretmana ruke i noge mogu izgledati zategnutije, što znači i da će slavne dame bolje izgledati u svojim biranim haljinama.

Linker
26. travanj 2024 08:58