Ljeto bez parea

Oblikujte tijelo za bikini pomoću tretmana koji uništava masne stanice i smanjuje njihov broj zauvijek

Zovu ga i bezbolnom alternativom liposukciji, jer daje dugoročne rezultate bez kirurškog zahvata – trajno uništava do 27 posto svih masnih stanica na tretiranom području. Masne stanice, naime, loše podnose hladnoću i na određenoj će se temperaturi smrznuti, početi propadati te odumrijeti. Tijelo će ih nakon toga izbaciti prirodnim putem.

Svi se veselimo ljetu, dugim, toplim danima i bezbrižnim trenucima odmora. Kako se približava sezona badića, tako je odjeće na nama sve manje, pa mnogi žele iskoristiti sljedeće tjedne za obračun s masnim naslagama i opuštenom figurom, kako bi se u vlastitoj koži osjećali što bolje. Pareo je zgodna krpica i u njemu možemo odlično izgledati, ali bilo bi dobro moći i bez njega samouvjereno prošetati od ručnika do beach bara, a za takav osjećaj možda nam smetaju „bananice” ispod stražnjice ili opušteni trbuh. No, ne treba se brinuti, jer vremena ima sasvim dovoljno, kao i metoda koje pomažu da se riješimo viška masti koje se, eto, nakupljaju baš tamo gdje ih ne želimo.

Bez ovoga ne može

Temelj je, naravno, tjelesna aktivnost koja može učiniti čuda za tijelo za bikini. Svakodnevna aktivnost pomaže da izgubimo koji kilogram, ojačamo mišiće i zategnemo i poboljšamo cijelu figuru. Uživajte u trčanju, plivanju, badmintonu, frizbiju..., važno je da vas pokreće i da vas zabavlja.

Prilagodite i prehranu. Ako već niste, sad je pravo vrijeme da se riješite brze i prerađene hrane, slatkiša i slatkih napitaka. Sami kuhajte, okrenite se nemasnom mesu, povrću i voću. Tržnice i trgovine pune su divnih sezonskih plodova – iskoristite to!

image

Tjelesna aktivnost i pravilna prehrana važni su za trajanje rezultata tretmana

ERIK REIS - IKOSTUDIO/DEPOSITPHOTOS

Kirurške i nekirurške opcije

Želite li stručnu pomoć u oblikovanju tu su, naravno, kirurški zahvati, kao i manje invazivni tretmani koji mogu pomoći u uklanjanju masnih naslaga, oblikovanju tijela, postizanju zategnutije kože i općenito bolje pojave. Rezultati kirurških zahvata su primjetniji i brzo zamjetni, no za oporavak su potrebni tjedni i mjeseci, ovisno o tome koliko je zahvat bio opsežan. Nekirurške opcije su poštednije, mnoge imaju vrlo kratak period oporavka, nakon nekih je moguće odmah se vratiti uobičajenom poslu. Prvi rezultati vide se relativno brzo, kroz tjedan do dva, ovisno o metodi, a do onih potpunih može proći nekoliko tjedana i mjeseci.

Novi predvodnik

Ne moramo imati višak kilograma kako bismo ipak imali nakupine masnoća na kritičnim točkama, kao što su trbuh, bedra, koljena, nadlaktice. Potkožne masne naslage lako nastaju i relativno lako nestaju, no mogu biti vrlo tvrdokorne te uporno odolijevati tjelovježbi i zdravoj prehrani. Među tretmanima koji ih uništavaju najrašireniji su ultrazvučna, laserska i radiofrekvencijska metoda te smrzavanje. Kod ultrazvuka se zidovi masnih stanica razbijaju zvučnim valovima čime se omogućuje izbacivanje masti iz tijela prirodnim putem. Laser u istu svrhu koristi toplinu koja izaziva raspadanje masnih stanica, a radiofrekvencija ih zagrijava i otapa pomoću magnetnih valova.

No, posljednjih se godina kao predvodnik među metodama koje djeluju na nakupine masti nametnuo CoolSculpting, neinvazivni tretman redukcije masnog tkiva koji djeluje na principu kriolipolize, tj. uništava masne stanice smrzavanjem, a u Poliklinici Bagatin možete ostvariti odličan popust od 30% na tretman koji je oduševio Hollywood. Zovu ga i bezbolnom alternativom liposukciji, jer daje dugoročne rezultate bez kirurške intervencije – trajno uništava do 27 posto svih masnih stanica na tretiranom području. Masne stanice, naime, loše podnose hladnoću i na određenoj će se temperaturi (kod CoolSculptinga ide se do -11°C) smrznuti, početi propadati te odumrijeti. Tijelo će ih nakon toga prirodnim putem izbaciti kroz tri mjeseca.

image

CoolSculpt uklanja masne naslage s devet područja na tijelu

POLIKLINIKA BAGATIN

Devet kritičnih područja

CoolSculpting je učinkovit kod žena i muškaraca s idealnom tjelesnom težinom ili manjim odstupanjima koji se zdravo hrane i žive aktivno. Nije predviđen za skidanje kilograma, nego cilja nakupine mekanog potkožnog masnog tkiva, a njime se može tretirati devet područja: trbuh, bokovi, gornji dio leđa, prsa, unutarnji i vanjski dio bedara, koljena, masno tkivo ispod stražnjice i podbradak.

Kako to izgleda? Masne stanice smrzavaju se pomoću uređaja koji ima pet aplikatora (tzv. rashladnih ploča) s različitim vremenima apliciranja, ovisno o regiji tijela. Postupak može trajati od 35 do 75 minuta, a koji će se aplikator koristiti i koliko puta treba ponoviti tretman, odredit će liječnik. Naravno, prije tretmana provode se konzultacije, radi se detaljna dijagnostika, analizira se sastav tijela klijenta, provjerava se kako klijent reagira na hladnoću te ima li nekih kontraindikacija za tretman. Obično se jedna regija tijela obrađuje kroz jedan ili dva tretmana, no točan broj dolazaka i potrebnih ciklusa određuje se za svakog klijenta posebno (ciklus se kod CoolSculptinga odnosi na svaku primjenu ili postavljanje aplikatora stroja na tijelo).

Ne traje dugo

Za tretman nije potrebna nikakva posebna priprema. Prvo se označava područje koje će se tretirati, a zatim se nanosi gel koja stvara barijeru između kože i aplikatora. Tada se na označeno područje prislanja aplikator koji zamrzava salo idućih 35 do 75 minuta, ovisno o dijelu tijela. Pritom sustav CoolControl pomoću integriranih senzora prati temperaturu klijenta i prilagođava joj temperaturu aplikatora.

Tijekom tretmana mogu se osjetiti blago štipanje, povlačenje, intenzivna hladnoća, peckanje, bolovi i grčevi na mjestu apliciranja, no poslije pet do deset minuta, kako se tretirano područje hladi, te pojave nestaju. Klijent je budan i može tijekom tretmana čitati, surfati ili se jednostavno opustiti.

Obavezna je nakon tretmana masaža, kako bi se razbile obrađene masne stanice i poboljšalo smanjivanje naslaga sala. Promjene će se početi primjećivati tri tjedna nakon tretmana, a konačni učinak postiže se nakon tri mjeseca.

image

Nakon CoolSculpta broj masnih stanica smanjuje se zauvijek

POLIKLINIKA BAGATIN

Trajni rezultati

Ovdje treba reći da broj masnih stanica u našem tijelu nakon puberteta ne raste, što znači da se, kada se debljamo, povećava njihov volumen, a kada mršavimo, one se „ispuhuju”. CoolSculptingom se vadi dio masnih stanica i njihov je broj smanjen zauvijek, stoga su rezultati tretmana trajni. No, ako se udebljate, može se povećati njihov volumen. Dakle, novo stanje treba održavati primjerenom prehranom i aktivnošću.

Nakon CoolSculptinga nisu potrebni mirovanje ni oporavak. Moguće su blaže nuspojave: crvenilo, oticanje, „bijeljenje”, modrice, zatezanje, peckanje, grčevi, bolovi, svrbež ili osjetljivost kože te osjećaj punine u stražnjem dijelu vrata ili grla nakon tretiranja podbratka. One obično nestaju unutar nekoliko dana ili tjedana. Kao i kod svih tretmana, rijetko se mogu pojaviti dodatne nuspojave.

Odlični popusti!

Prvi uređaj za CoolSculpting nove generacije u Hrvatskoj ima Poliklinika Bagatin u kojoj možete ostvariti i odličan popust od 30% na CoolSculpting, sada najpopularniji tretman za uklanjanje masnoća. Najbolje je da uz pomoć stručnjaka Poliklinike Bagatin procijenite koji postupak će najbolje odgovarati vašem tijelu, a za više detalja o tretmanima preuzmite vodič za oblikovanje tijela.

Naručite se na besplatne konzultacije OVDJE, na broj telefona 01/4610-225 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i oblikujte tijelo kakvo ste oduvijek željeli.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Bagatin

Linker
17. travanj 2024 10:59