Željko Rotim

 CEMS
S kongresa u Opatiji

Najjači trend u estetskoj medicini je prirodan izgled

Glavna tema 12. Hrvatskog simpozija estetske medicine bili su biostimulatori, trenutno najveća inovacija na području estetske medicine.

Glavna tema 12. Hrvatskog simpozija estetske medicine bili su biostimulatori, trenutno najveća inovacija na području estetske medicine.

Novi trendovi i tehnike u estetskoj medicini predstavljeni su na ovogodišnjem CEMS-u, 12. Hrvatskom simpoziju estetske medicine (12. Croatian Esthetic Medicine Symposium) koji je prošlog vikenda održan u opatijskom hotelu Ambasador. Okupilo se ondje više od 550 stručnjaka, zaljubljenika u estetsku medicinu i ostalih sudionika za koje su priređena 52 stručna predavanja. Okupljanje je imalo internacionalni karakter, pa je ugostilo i više stranih stručnjaka, a sva su predavanja bila i na hrvatskom i na engleskom jeziku.

image

Odžana su čak 52 stručna predavanja, a najviše se govorilo o biostimulatorima

HARIS PAVLETIĆ

Sudeći po onome što se čulo na predavanjima i panelima, novi trend u estetskoj medicini je prirodan izgled. Glavna tema skupa bili su biostimulatori, trenutno najveća inovacija i goruća tema u estetskoj medicini koju karakteriziraju prirodni postupci i prirodni rezultati. Osim o biostimulatorima, dermalnim filerima i neurotoksinima, raspravljalo se i o dermatološkim temama te o utjecaju društvenih mreža u postavljanju novih trendova u estetskoj medicini.

image

Predavanje je održala akademkinja Mirna Šitum

CEMS
image

U Opatiji je bila i voditeljica Tatjana Jurić

CEMS

"Započeli smo ovaj kongres prije više od deset godina s pedesetak sudionika, a sada imamo preko 550 sudionika, vrhunskih predavača iz Hrvatske i svijeta koji su došli dijeliti svoje znanje s hrvatskim liječnicima koji se bave estetskom medicinom. Naša želja je da promoviramo stav ‘Health is the new beauty‘ – budite zdravi, imajte prekrasnu, zdravu i lijepu kožu da biste bili lijepi. To nam je glavna ideja", rekao je osnivač kongresa i predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu doc. dr. sc. Željko Rotim.

CEMS je jedini ovakav kongres u regiji na kojem se postavljaju novi trendovi u estetskoj medicini, organiziraju demonstracije uživo te premijerno otkrivaju nove tehnike i saznanja. Dok se skupljaju dojmovi s ovogodišnjeg CEMS-a, već se razmišlja o idućem koji će zasigurno dodatno podići ljestvicu izvrsnosti koja je već sada visoko postavljena.

Linker
29. travanj 2024 11:43