High-tech ljepota

Holivudska tajna prirodnog pomlađivanja i na zagrebačkoj špici

Ana Volk, vlasnica zagrebačke Poliklinike Estera, otkriva kako je high-tech medicinski uređaj Ulthera osvojio poklonice nekirurškog face liftinga.

Jennifer Aniston najbolji je primjer kako pomoću ultherapije pomladiti izgled, a pritom ga ne promijeniti. Iako je prošla pedesetu, američka glumica i danas ima imidž ‘djevojke iz susjedstva‘ - zahvaljujući tretmanu uređajem Ulthera. Dugo je to bila najbolje čuvana holivudska tajna, a potom su i zvijezde poput Christie Brinkley, Courteney Cox, Vanesse Williams i Pauline Porizkove otkrile da ih je osvojila ova visokotehnološka inovacija, koja omogućuje efekt nekirurškog face liftinga. Za razliku od nekih drugih minimalno invazivnih ili invazivnih tretmana, pomoću ultrazvučne tehnologije potiče se stvaranje novog kolagena (čiji gubitak pridonosi umornom izgledu lica i znakovima starenja), pa je rezultat - prirodan, svjež i odmoran izgled. Nakon tretmana nema crvenila, oteklina ni boli, što odmah omogućuje povratak dnevnim obavezama, a najbolje od svega je to što je dovoljno obaviti ga - samo jednom.

Ulthera među najtraženijima

Nije dugo trebalo da Ulthera postane jedan od najtraženijih tretmana u zagrebačkoj Poliklinici Estera. Neke klijentice ovu tajnu čuvaju, a Jelena Otašević Babić, Iva Radić, Lana Pavić, Nina Violić i Teuta Mesaroš priznaju da im je ultherapija odnijela s lica nekoliko godina. Zašto je Ulthera u nas tako popularna i tražena, objašnjava Ana Volk, vlasnica Poliklinike Estera.

- Hrvatice žele pomlađivanje s prirodnim efektom. Lijepo je dobiti kompliment da izgledate svježe i odmorno, ali ne kao da ste nešto na sebi radili. Osim toga, nije potrebno izdvajati vrijeme za oporavak, što je Hrvaticama jako važno jer se puno kreću i druže. Tretman se prvi put preporučuje napraviti oko 35. godine, a gornje dobne granice nema. Kod mlađih žena ima preventivnu ulogu jer može odgoditi pojavu prvih znakova starenja. Nakon Ulthere lice će biti zategnuto, koža će se podići i dobiti na elastičnosti. Uspješno rješava podbradak, a odličan je i za dekolte - govori Ana Volk, dodajući da tretman obavezno izvodi liječnik, a u njenoj poliklinici je to dr. Maja Kolić, spec. dermatologije. Jako je važno, kaže, da liječnik koji izvodi tretman izvrsno poznaje anatomiju licu, strukturu kože te nepogrešivo čita ultrazvuk kože lica koji je dio tretmana.

image

Glumica Jelena Otašević Babić briše godine s lica pomoću ultrazvučne tehnologije

POLIKLINIKA ESTERA

Kako izgleda tretman

Liječnik gleda kroz kožu: Ultherapy koristi tehnologiju ultrazvuka, koji stimulira proizvodnju novog kolagena u koži. To je jedini tretman s vizualizacijom, koja liječniku omogućava da vidi sve slojeve kože, a energijom ultrazvuka cilja samo onaj sloj kože važan za nastanak kolagena, bez oštećenja ostalih slojeva.

Bez bolova: Tretman treba izvoditi educirani liječnik, najbolje dermatolog, koji zna ‘čitati‘ ultrazvuk i dobro poznaje strukturu kože. Prije tretmana pacijent dobiva analgetik, a na područje koje će biti tretirano (lice, vrat, dekolte ili dijelovi tijela) nanosi se anestetska krema.

Rezultati: Tretman traje oko dva sata, ovisno o tome koje se područje tretira, a rezultati se vide kroz dva mjeseca.

Dugotrajan učinak: Može se raditi u bilo koje doba godine, a rezultat traje jednu do dvije godine.

Originalna kvaliteta: Na tržištu su se pojavile kopije Ulthere, pa treba biti oprezan i provjeriti je li riječ o originalnom uređaju - kakav se nalazi u Poliklinici Estera - koji je odobrila Američka agencija za lijekove. Ako se radi o imitaciji, riskirate novac (jer tretman neće dati rezultate), a potom i izgled svoga lica.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Estera.

Tema je dio sadržaja magazina GLORIA GLOW koji se može kupiti po cijeni od 35 kn na kioscima do 7. prosinca uz magazin Gloria i dar iznenađenja.

image
PRODUKCIJA GLORIA
Linker
05. ožujak 2024 14:13