Protiv stigmi

BROTOX? Da, i muškarci žele biti mladoliki, lijepi i poželjni

Tom Cruise, John Travolta, Brad Pitt - koriste li oni botoks? Ne znamo, ali pretpostavljamo...

Kozmetički zahvati više nisu samo za žene. Nikada nisu ni bili, ali nesretna kultura uredi stvari van logike zdravog razuma pa onda, mi sljedbenici, nekritički preuzimamo uvjerenja.

Naime, sve više muškaraca sada se okreće botoksu kako bi poboljšali svoje samopouzdanje, seksualni život i karijeru. "Brotox" (ako niste čuli do sada za ovaj izraz) podrugljiva je referenca na činjenicu da su injekcije botulinum toksina postale jednako popularne među muškarcima. Brotox je složenica kombinacije engleskih riječi brat/u slangu frajer i botoks (brother/botox). Prema statističkim podacima Američkog društva plastičnih kirurga, više od 265.000 tretmana botulinum toksinom primijenjeno je na muškarce prije tri godine. Ovaj trend bi se mogao nastaviti razvijati.

image

Nije poznato kojim se tretmanima podvrgava Brad Pitt, ali što god da radi - djeluje i svi žele izgledati poput njega

HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK

Za što se koristi botoks? Botoks je neurotoksin odobren od strane FDA koji smrzava mišićno tkivo na ciljanim mjestima ubrizgavanja. To pomaže opustiti bore, poboljšati konture lica i spriječiti da se fine bore prodube tijekom vremena. Najčešće se koristi za liječenje sljedećih kozmetičkih problema: bore namrštenog lica, spuštene obrve, nabori na čelu, opuštene bore usta. S tim činjenicama – internalizirani seksist u nama se pita: zašto muškarci uzimaju botoks? Zračenje mladenačke snage može biti velika prednost u spojevima, karijeri, društvenim mrežama i drugim aspektima muškarčevog života. Kako se stigma kozmetičkih tretmana i dalje smanjuje, muškarci su otvoreniji i zainteresiraniji za botoks nego ikad prije.

Tko je dobar kandidat za botoks? Botoks je brz, minimalno invazivan postupak koji je odličan za širok raspon ljudi. Općenito, muškarci koji ispunjavaju sljedeće kriterije izvrsni su kandidati za botoks: fizički zdrav, nema povijesti neuromuskularnih bolesti, najmanje 18 godina. Poželjni kandidati za injekcije također bi trebali imati razumna, zdrava očekivanja o rezultatima koje može ponuditi. Muškarci koji nisu sigurni trebali bi zakazati konzultacije s iskusnim certificiranim plastičnim kirurgom kako bi razgovarali o svojim ciljevima i rezultatima koje se nadaju postići.

Linker
12. ožujak 2024 14:06