Ovo pomaže

U pet koraka poboljšajte rezultate tretmana uklanjanja masnih naslaga

Pametno je u periodu u kojem idete na tretmane i nakon njega pojačati redovitu tjelovježbu, prilagoditi prehranu, poraditi na higijeni spavanja

Nakupine masnoća mogu se ukloniti različitim nekirurškim pristupima, primjerice, otapanje masnoća ili smrzavanje masnoća pomažu u tretiranju malih, ali tvrdokornih džepova masnog tkiva na koje ciljana prehrana i vježbe jednostavno ne djeluju. Učinak ovih tretmana za oblikovanje tijela možete poboljšati ako tijekom oporavka primijenite sljedećih pet koraka i pridržavate ih se.

Pijte više vode

Dok idete na tretmane uklanjanja masnih naslaga, kao i u razdoblju prije i poslije njih, najbolje bi bilo udvostručiti napore koje protiv masnoća ulažete kod kuće, savjetuje dermatologinja iz New Yorka dr. Doris Day. Prvi je korak uvijek biti dobro hidriran. „Ovi tretmani svojim djelovanjem uništavaju masne stanice te se njihovi ostaci izlučuju iz tijela prirodnim putem. Prema tome, dovoljan unos vode pomoći će boljem čišćenju tijela”, kaže dermatologinja.

Udruženi tretmani

Jednim tretmanom nije moguće postići sve ciljeve, stoga dermatolog dr. Ken Beer predlaže kombinaciju tretmana u ciljanju vrlo otpornih masnih regija. „Sve ovisi o pojedinom slučaju, no mogu se kombinirati tretmani koji djeluju na površinske i oni koji djeluju na dublje masne naslage. Pomažu i tretmani radiofrekvencijom”, kaže dr. Beer.

I tretmani za izgradnju mišića mogu u kombinaciji s onima za uklanjanje masnoća odlično djelovati, premda nisu namijenjeni skidanju masnih naslaga. „Na oblikovanje tijela gledam trodimenzionalno, jer ono tako i djeluje. Pacijenti su skloni dvodimenzionalnom pogledu, s obzirom na to da se promatraju ili u ogledalu ili na fotografijama. Važno je stoga pokazati im iz svih kutova sva tjelesna područja koja bi mogla imati koristi od tretmana te potom prvo ciljati područja najvišeg prioriteta”, kaže dermatolog dr. Philip Werschler.

Vježbajte više

Pametno je u periodu u kojem idete na tretmane i nakon njega pojačati redovitu tjelovježbu. „Koliko god da inače vježbate, sada vježbajte više. Povećajte broj ciljanih vježbi, kao što su trbušnjaci. Iskoristite ovu priliku kako biste oblikovali mišiće i tijelo. Prilagodite prehranu, poradite na higijeni spavanja”, savjetuje dr. Day. Radite li na više frontova odjednom, sinergijski pozitivan učinak neće izostati.

Nosite odjeću za oblikovanje

Odjeća za oblikovanje tijela nosi se poslije kirurških postupaka, kao što su liposukcija ili abdominoplastika, no i nakon nekirurških tretmana služi jednakoj svrsi. Dr. Day preporučuje pacijentima da nakon nekirurških postupaka za uklanjanje masnih naslaga nose odjeću za oblikovanje – pomaže lakšem izbacivanju masnoća iz tijela, ali i daje figuru pješčanog sata i pomaže u dobivanju novih linija tijela.

Ne preskačite kontrole i tretmane održavanja

Čak i ako ste se uspjeli riješiti masnih naslaga, nešto masnoće će uvijek ostati. Zato liječnici pacijentima zakazuju kontrole i tretmane održavanja koji pomažu da postignuti rezultati traju dulje. Dr. Beer kaže: „Većina ljudi o tome ne razmišlja, no dobro je da nam pacijenti dolaze svakih šest do devet mjeseci. Ako u pravilnim razmacima nastavljaju s tretmanima održavanja, u godinama koje dolaze doista mogu dobiti maksimum od tretmana oblikovanja tijela.”

Linker
20. travanj 2024 13:50