Napredna tehnologija

U Hrvatsku je stigao južnokorejski high tech uređaj za pomlađivanje kože

Uređaj za radiofrekvencijski microneedling Vivace prvi je takve vrste kod nas, a ovaj medicinski high-tech uređaj dolazi iz Južne Koreje, zemlje koja se nalazi u samom vrhu svjetske estetske industrije.

Korejska industrija ljepote jedna je od najnaprednijih na svijetu, s visoko postavljenim standardima, što je razlog zašto su korejski estetski proizvodi i uređaji svjetski priznati. Na našoj će se koži s vremenom neizbježno pojaviti bore i druge promjene, međutim njih je upotrebom najmodernije tehnologije moguće znatno ublažiti. Estetika novog doba i vrhunska tehnologija savršen su spoj jer nam omogućuju da izgledamo najbolje u svakoj dobi, a jedan od medicinskih high-tech uređaja za njegu kože od sada je dostupan i u Hrvatskoj.

Predstavila ga je poliklinika Estera, a događaj je okupio poznate doktore kao što su dr. Marina Gelo, dr. Ivana Kolčić i dr. Sanja Tadić. Događaju su prisustvovale i poznata lica poput: Severine, Lane Pavić i Edina Mehmedovića.

image

Ana Volk i Edin Mehmedović

DANIJEL BREZAK

Radiofrekvencijski microneedling uređajem Vivace, jednostavan je i minimalno invazivan tretman s izuzetno kratkim vremenom oporavka. Ovaj tretman ublažava dublje i pliće bore, strije, zateže kožu, smanjuje pore, popravlja tonus i teksturu kože te ujednačava njezinu boju, a odlične rezultate pokazuje u borbi s ožiljcima. Jedan do dva dana nakon tretmana prisutno je crvenilo, a tretman je srednje bolan. Ovisno o preporuci doktorice, potrebno ga je ponoviti tri do četiri puta u vremenskom razdoblju od 4 do 6 tjedana. U kombinaciji s drugim terapijama i tretmanima koje nudi Poliklinika Estera, rezultati su zavidni.

image
DANIJEL BREZAK

Inače, radiofrekvencijski microneedling Vivace je nova generacija tretmana za obnavljanje kože, a kombinira microneedling s radiofrekvencijskom energijom (RF). Tretman stimulira proces iscjeljenja kože stvarajući prirodan kolagen i elastin koji omogućuju koži da bude zategnutija, ujednačenija i glađa. Ovu najnoviju generaciju radiofrekvencijskog microneedlinga odobrila je i Američka agencija za hranu i lijekove (FDA).

image

Tim Estera poliklinike

DANIJEL BREZAK

Uređaj koristi 36 tankih iglica obloženih zlatom koje ulaze u kožu i stvaraju mikro ozljede, kako bi potaknule prirodan proces zacjeljivanja. Kroz iglice prolazi radiofrekvencijska energija koja stimulira brzo zacjeljivanje, budući da djeluje kroz više dubljih slojeva kože. Kombinacija microneedlinga i radiofrekvencije ima veće benefite nego svaki od tretmana posebno, budući da stimulira proizvodnju kolagena kroz površinske, ali i dublje slojeve kože.

Prije tretmana je potreban pregled dermatologinje koja će dati sve potrebne informacije i savjete o njezi kože nakon tretmana, a više informacija je dostupno u Poliklinici Estera na adresi Trpinjska 7, Zagreb.

Linker
22. travanj 2024 20:09