Dinamični trio

To je to, ovo su najbolji sastojci koji pomažu protiv opuštanja kože

Uvedemo li ih u redovitu anti-aging njegu, trebali bi nam pomagati u povećanju proizvodnje kolagena, a time i u očuvanju mladolikog izgleda.

Slabljenje elastičnosti i opuštanje kože vrlo je uobičajena pojava i znak starenja, velikim dijelom prouzročen gubitkom kolagena. Potpuno je normalno da koža s godinama gubi čvrstoću, no to ne znači da se ne bismo trebali pobrinuti za prevenciju ili za ublažavanje štete, ako je do nje već došlo. Tri su najvažnija kozmetička sastojka koji pomažu protiv opuštanja kože. Uvedemo li ih u redovitu anti-aging njegu trebali bi nam pomagati u povećanju proizvodnje kolagena, najvažnijeg proteina u koži, a time i u očuvanju mladolikog izgleda.

Čitajte i: Ovo nemojte raditi: Pet pogrešaka zbog kojih koža stari brže

Retinoidi

Poticanje proizvodnje kolagena u tijelu jedan je od ključnih koraka u prevenciji opuštanja kože, a retinoidi, derivati vitamina A, nedvojbeno su među najmoćnijim sastojcima za obavljanje tog posla. Te snažne aktivne tvari podižu proizvodnju kolagena u koži i time pomažu ublažiti znakove starenja, uključujući fine linije, bore i oštećenja od sunca. Retinoidi najčešće povećavaju osjetljivost kože na UV zračenje, pa ih valja nanositi navečer.

image

Samo redovita anti-aging njega daje dugotrajne rezultate

VIKTOR GLADKOV/DEPOSITPHOTOS

Vitamin C

Među najpopularnijim sastojcima koji se koriste protiv starenja kože je i serum vitamina C, moćnog antioksidansa koji pojačava produkciju kolagena te prirodno zaglađuje kožu i ujednačuje ten. Uz to, smanjuje rizik od ovješenosti kože, pa i na vratu i bradu, područjima na kojima opuštena koža vidno utječe na izgled cijelog lica.

Vitamin C prirodno je nužan sastojak za proces biosinteze kolagena, stoga će biti više nego vrijedan dodatak redovitoj njezi. Možemo ga koristiti u bilo koje doba dana, ali ne istodobno s AHA i BHA kiselinama jer može poništiti njihovo djelovanje, upozoravaju dermatolozi.

Čitajte i: Koristimo li ova dva sastojka za anti-aging kože zajedno, poništit ćemo njihove dobre učinke

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina, prirodni sastojak zadužen za zadržavanje vlage u koži, snažno hidratizira i veže na sebe vodu te postiže učinak popunjavanja kože. Dobar hidratantni proizvod s hijaluronskom kiselinom može smanjiti fine linije i bore, no kako bi se postigao dugotrajniji učinak potrebno ga je nanositi svakodnevno, naglašavaju dermatolozi. To, uostalom, vrijedi i za ostale proizvode za jačanje i zaglađivanje kože.

Naravno, nije realno očekivati da bi bilo kakva kozmetika mogla u potpunosti spriječiti opuštanje i pojavu ostalih znakova starenja kože, ali uz korištenje ovog trojca možemo postići gracioznije starenje, polaganiji gubitak kolagena i elastina te dulje održavanje mladenačke blistavosti kože. Osim za obuzdavanje unutarnjih faktora koji pridonose starenju kože, trebali bismo se pobrinuti i za one vanjske, u prvom redu to znači zaštitu od UV zraka i izbjegavanje cigaretnog dima u svakom smislu. Treba li uopće reći da su prekomjerno izlaganje suncu i pušenje vanjski čimbenici koji najintenzivnije pojačavaju mlohavost i ovješenost kože?

Linker
25. travanj 2024 01:15