Stvarno djeluju

Prirodni lijekovi koji doista ublažavaju podočnjake i vrećice ispod očiju

Ključno je stegnuti proširene krvne žilice, jer upravo su one odgovorne za neželjenu promjenu boje kože i umoran izgled.

Manjak sna, genetika, dehidriranost kože, alergije... puno je uzroka za pojavu tamnih podočnjaka i napuhnutih vrećica pod očima. Želite li ubrzati njihovo povlačenje i što prije ih se riješiti, možete posegnuti za prirodnim pomagačima koji će vam osvježiti izgled.

Bademovo ulje

Izrazito učinkovito u ublažavanju tamnih podočnjaka i vrećica pod očima koji licu daju umoran i tužan izgled može biti bademovo ulje. Obiluje vitaminima E i K koji, kada rade u sinergiji, pomažu stegnuti proširene krvne žilice ispod nježne i tanke kože oko očiju. Krivac za podočnjake upravo i jesu proširene krvne žilice blizu površine kože koje joj daju tamniji izgled. Bademovo ulje ujedno njeguje kožu, djeluje antioksidativno i protuupalno, ne iritira i ne začepljuje pore i odgovara svim tipovima kože. Prije spavanja isperite područje oko očiju hladnom vodom te nježno umasirajte ulje.

image

Od velike pomoći za osvježenje područja oko očiju može biti bademovo ulje

ALEXANDER GREY/UNSPLASH

Klasika s krastavcima

Oporavljanje izgleda kože oko očiju nakon neprospavane noći pomoću ploški krastavca klasična je metoda koja doista može pomoći. To je zapravo oblik hladnog obloga, popularnog kućnog lijeka koji pomaže stegnuti krvne žile i držati ih skupljenima neko vrijeme. Svaki hladan oblog će imati takav učinak, no krastavci pružaju i dodatnu pomoć jer su puni antioksidansa korisnih za kožu. Prednost je i to što su ploške krastavca oblikom i površinom idealne za upotrebu na očima. Narežite ploške ohlađenog krastavca, položite ih na oči, lezite, opustite se, uživajte u osvježenju i pustite da obave svoje.

Čajne vrećice

Slično djeluju i ohlađene vrećice čaja. Hladnoća i antioksidansi učinit će svoje, a za oblog svakako upotrijebite čaj koji sadrži kofein, dakle, crni ili zeleni, jer kofein je dodatni sastojak koji pomaže smanjiti natečenost. Čaj ne morate baš skuhati, dovoljno je zagrijavati vrećice pet minuta u vrućoj vodi, potom ih stavite u hladnjak na dvadesetak minuta, da se dobro ohlade. Stavite vrećice na oči, opustite se i uživajte. Držite vrećice na očima oko pet minuta, potom isperite područje oko očiju hladnom vodom.

image

Hladni oblozi od krastavaca učinkovito stežu proširene krvne žilice

PEXELS

Kreme za područje oko očiju

Ne smijemo zaboraviti ni kreme za područje oko očiju, iako ne spadaju baš u ovu kategoriju. Kremice pridonose boljem stanju kože, a mogu biti i vrlo učinkovite protiv podočnjaka, posebno ako sadrže sastojke kao što su kofein i vitamin K. Kofein pomaže spriječiti otečenost područja oko očiju, ublažava tamne podočnjake, a uz to smanjuje pojavu finih linija i bora.

Linker
07. travanj 2024 09:49