kao na crvenom tepihu

Na Silvestrovo poput holivudske zvijezde: Ovo je tretman za "glow" poput onog Jennifer Lopez

Vivian Jurković, stručnjakinja za estetsku medicinu u klinici Dr. Vivian Estetic Medicine u Matuljima, predstavlja najučinkovitije i najsuvremenije tretmane za mladenački izgled i blistavost kože u novogodišnjoj noći.

Premda si svaki put obećamo kako ćemo na iduće Silvestrovo izgledati poput holivudske zvijezde, najluđa noć u godini uvijek nas iznenadi. Sređujemo se u zadnji čas, a najveću nam glavobolju i bez lošeg pjenušca zadaju nesavršenosti na licu. Rješenje postoji, jer zahvaljujući galopirajućem napretku estetske medicine - koji neumorno slijede u klinici Dr. Vivian Estetic Medicine u Matuljima - brojni suvremeni tretmani pomoći će nam da zabljesnemo i sa stilom uđemo u 2024.

Najnovije i najučinkovitije metode otkriva dr. med. dent. Vivian Jurković, koja se neinvazivnom estetskom medicinom bavi već petnaest godina. Educirala se na prestižnom londonskom institutu Dr Bob Khanna te neprekidno usavršavala na brojnim stručnim radionicama i seminarima diljem svijeta.

image

Vivian Jurković, stručnjakinja za estetsku medicinu u klinici Dr. Vivian Estetic Medicine u Matuljima

"Inovacije u tehnologiji i materijalima rezultirali su bržim, boljim i dugotrajnijim rezultatima. Bilo da je riječ o laserima, uređajima na bazi ultrazvuka i radiofrekvencije ili pak o tehnologiji izrade i komponentama dermalnih filera, boostera i niti za nekirurški facelifting. Kako biste zablistali i dobili instant efekt “glow red carpet”, odličan je tretman HydraFacial Jennifer Lopez, koji je nov na tržištu. On, naime, uključuje limfnu drenažu lica - može i vrata i dekoltea - dubinsku ekstrakciju, hidrodermoabraziju, “boosteriranje” različitim serumima te LED i infracrvenu terapiju. Ovom je protokolu dodan i specijalni booster Jennifer Lopez, čiji spoj najboljih sastojaka iz istočnjačke i zapadnjačke medicine pruža pojačanu hidrataciju. Kao i glow efekt te druge benefite: gipkost, čvrstoću, blistavost i zdravlje kože", objašnjava dr. Vivian Jurković, dodajući kako se J.Lo metoda može kombinirati s Hifu Elife tretmanom za nekirurški lifting lica na bazi ultrazvuka. On zateže slojeve potkožja i kožu te potiče sintezu kolagena. Dr. Jurković ne preporučuje invazivne zahvate sedam ili manje dana prije Silvestrova, jer zahtijevaju vrijeme kako bi tragovi tretmana posve nestali, pa ih je zato najbolje prebaciti u Novu godinu.

"Bore smijalice i one na čelu uspješno će riješiti tretman botoksom, kojem treba pet do osam dana da pokaže puni rezultat. Naglašenije jagodice postižu se dermalnim filerima u maloj količini, a ta blaga volumizacija osvježit će i poljepšati konture lica. Druga su opcija Aptos Excellence Visage niti s hijaluronskom kiselinom, koje će posebnom tehnikom aplikacije podići tkivo jagodica bez upotrebe filera pa će izgled biti još prirodniji. Povećanje usnica, koje osim promjene u volumenu može blago konturirati rub i osvježiti izgled, preporučuje se najmanje desetak dana ranije. Jer, blagi otok nakon tretmana splašnjava za tri do šest dana", ističe Vivian Jurković, koja osobama s isušenom kožom savjetuje kompleksnu terapiju.

image

"Kako biste zablistali i dobili instant efekt “glow red carpet”, odličan je tretman HydraFacial Jennifer Lopez", poručuje Vivian Jurković

IVOR MAŽAR

Vlagu i blistavost brzinski vraća HydraFacial tretman, ali treba uključiti i terapiju boosterima koji će na dulje staze poboljšati hidrataciju kože, ojačati njezine barijere, djelovati protuupalno te pospješiti sintezu kolagena. Važna je i kućna njega koja uključuje serume za jaku hidrataciju na bazi hijaluronske kiseline, hidratantne kreme te blage čistače lica. Dakle, osim hidratacije HydraFacialom, za sjaj kože zaslužni su i skinboosteri inovativnih sastojaka koji vraćaju blistavost, vlagu i tonus kože, a velika je pomoć i terapija polinukleotidima i egzosomima.

"I osobama s problematičnom kožom sklonom aknama, prištićima i ožiljcima te s rozacejom i hiperpigmentacijama preporučujem kombiniranu terapiju. Laser uklanja osnovne probleme, a ublažit će i upalne procese. Skinboosteri i egzosomi poboljšat će elasticitet i djelovati protuupalno jačajući barijeru kože, a specifični ljekoviti pripravci za svakodnevnu njegu održavat će je zdravom", govori Vivian Jurković, dodajući kako se i već nastale bore mogu riješiti. Najbolje botoksom, a efikasan je i microneedling s radiofrekvencijom - primjerice tretman Venus Viva.

Za osvježenje vrata i dekoltea najefikasnijom se pokazala kombinacija pet tretmana: laserski skin resurfacing, zatezanje ultrazvukom Hifu Elife, skinboosteri na bazi hidroksilapatita i aminokiselina, Aptos niti za zatezanje gornjeg dijela vrata i podbratka te HydraFacial tretman za hidrataciju vrata i dekoltea.

"Podočnjaci su zaseban problem. Duboki se mogu riješiti apliciranjem dermalnih filera, ali samo ako su baš jako udubljeni, bez tendencije zadržavanja vode. Za revitalizaciju i posvjetljivanje tog područja djelotvorna je terapija skinboosterima, terapija laserom te tretman za područje oko očiju HydraFacial Perk", kaže dr. Jurković, koja ima rješenje i za neugodne dlačice. Najdugotrajnije i najefikasnije rješenje je uklanjanje laserom jednom u tri tjedna, s tim da je potrebno više tretmana. Rješenje u zadnji tren su depilacija voskom ili šećernom pastom. No, osjetljiva koža, poput one na nadusnici, može biti blago crvena pa je i to najbolje obaviti bar nekoliko dana prije. Ukratko, mjesta za očajavanje nema - zahvaljujući tretmanima u klinici Dr. Vivian Estetic Medicine u Matuljima zablistat ćete u novoj godini.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Dr. Vivian Estetic Medicine

Linker
16. ožujak 2024 04:06