Iskustvo novinarke

Liječnici su joj zabranili vježbanje, no ipak je održala dobru formu: ‘Rezultati su fantastični‘

S ciljem da zadrži oblikovano tijelo i da ne klone duhom, alternativu je pronašla u genijalnim tretmanima

Pomisao na ljetovanje, more i plažu kod mnogih izaziva oduševljenje i ushićenje, no dobar dio često potakne i na zabrinutost o vlastitom izgledu. Jedan od većih izazova svakako je celulit koji se češće javlja kod ženskog roda. Zapravo, istraživanja su pokazala da između 80 i 90 posto žena muku muči s kožom poput narančine kore, dok samo 10 posto muškaraca ima ovaj problem. Razlog? Za razvoj celulita odgovoran je „ženski” spolni hormon estrogen te građa masnog tkiva kojeg žene imaju 30 posto više od muškaraca. Upravo zato se na trbuhu, bedrima, stražnjici, nadlakticama i području iznad koljena, kod žena češće pojavljuje ovaj kožni problem.

Osim „majke prirode”, na ovaj estetski, ali i zdravstveni problem utječu i neuravnotežena prehrana, stres, manjak sna, a može biti i nasljedan. Zato, ako su majka i baka imale celulit, veće su šanse da će se pojaviti i kod ženskog djeteta, premda je genetika samo jedan od uzročnika njegova nastanka, nikako i najbitniji. Naprotiv, na njega utječu i dim cigareta, neuravnotežena prehrana, smanjena fizička aktivnost, težina, nedovoljno sna te stres. Kod jačih i pretilih ljudi je više vidljiv, no javlja se i kod onih koji su u formi, a s godinama se pogoršava, posebice kod žena koje starenjem proizvode manje estrogena što posljedično dovodi i do slabije cirkulacije, smanjenog stvaranja kolagena i pucanja starijeg veznog tkiva.

Kako se riješiti celulita?

Hidratacija, vježbanje, prestanak pušenja, izbjegavanje stresa, kao i prehrana bogata namirnicama s visokim udjelom vode poput krastavaca, rotkvica, rajčica i paprika mogu pomoći da tkivo ostane jako i gipko.

Odličan saveznik

image

Med Contour

Poliklinika Bagatin

U borbi protiv „narančine kore” mogu pomoći i tretmani iz Poliklinike Bagatin, a njima se prepustila influencerica Lana Biželj koju javnost, a posebno društvene mreže, poznaju i kao novinarku te vlasnicu agencije za digitalni marketing. No, malo je onih koji znaju da se godinama profesionalno bavila sportom te da je zbog ozljede leđa morala prestati s treninzima. Posljedično, dobila je na kilaži, a celulit je postao sve više vidljiv. S ciljem da povrati izgubljenu formu i da ne klone duhom, alternativu je pronašla u tretmanima za oblikovanje tijela.

- Nije stvar izgleda, nego osjećaja koji imam kada brinem o sebi i svojem tijelu. Sretnija sam i zadovoljnija osoba. Njegujem i volim svoje obline, no to ne znači da trebam stati s radom na sebi. Iz tih razloga sam krenula na tretmane oblikovanja tijela u Polikliniku Bagatin gdje sam prvo započela s Med Contour Multipower ultrazvučnom terapijom - kaže Biželj.

Iako je u početku bila skeptična u snagu ovog uređaja, sama priznaje kako su ju rezultati oduševili. Inovativni Med Contour Multipower posjeduje aplikatore za uklanjanje masnih naslaga i razbijanje celulita, zatezanje i učvršćivanje kože te limfnu drenažu, a prva je alternativa liposukciji koja omogućava dugotrajne rezultate i smanjenje obujma.

- Nisam trenirala redovito, a tu i tamo se znalo potkrasti koje nezdravo jelo, ali tretmani su polučili odlične rezultate. Već nakon četvrtog tjedna sam počela vidjeti razliku na svojem tijelu. Izgubila sam kilogram na tjelesnoj težini, no najviše me oduševilo to što su sa struka i leđa otišle masne naslage koje su me dugo mučile - objašnjava Biželj koja je odradila Med Contour u kombinaciji s Z Field Dual tretmanima.

image
Poliklinika Bagatin

Kombinacija tretmana

Posebno je zadovoljna tretmanom Z Field Dual elektromagnetskom stimulacijom mišića koja se trenutno nalazi u Poliklinici Bagatin na odličnom popustu. Paket od osam ili deset tretmana može se dobiti po 50 posto nižoj cijeni, a izvrstan je za oblikovanje nogu, potiče razvoj ciljanih mišića te pomoću elektromagnetskih impulsa istovremeno pospješuje redukciju masnih naslaga. Osim što se može izvoditi samostalno, odličan je i u kombinaciji s drugim tretmanima poput CoolSculpting kriolipolize.

image

Z Field Dual

Poliklinika Bagatin

Cilj tretmana u Poliklinici Bagatin nije samo gubitak centimetara već poticanje zdravijeg životnog stila i boljeg osjećaja u vlastitom tijelu. Na linku možete preuzeti vodič za oblikovanje tijela i pogledati bogatu ponudu tretmana. Naručiti se možete na broj telefona 01/4610 – 225, putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili odlaskom na službenu web stranicu.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Bagatin.

Linker
14. travanj 2024 05:43