Dr. Maja Kovačević: S kolagenskom njegom počinje se već u dvadesetima

 NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Glavni protein

Kolagenski šut za svježinu kože i mladolik izgled

Znanstveno je dokazano da se razina proteina zaslužnog za napetost i punoću kože može povećati, u čemu su najučinkovitiji prokolagenski sastojci na kojima se bazira nova dnevna krema Vichy.

Znanstveno je dokazano da se razina proteina zaslužnog za napetost i punoću kože može povećati, u čemu su najučinkovitiji prokolagenski sastojci na kojima se bazira nova dnevna krema Vichy.

Odgovor na pitanje kako što dulje zadržati svjež i mladolik izgled može se sažeti u jednu riječ - kolagen. To je glavni, sveprisutan protein u tijelu koji je, među ostalim, kao ključna sastavnica kože zaslužan za njenu čvrstoću, punoću i gipkost. U mladosti se kolagen lako obnavlja, no već nakon 25. godine njegova proizvodnja počinje opadati te ga koža gubi barem jedan posto godišnje - često i više, zbog nezdrave prehrane prepune šećera i masnoća, pretjeranog izlaganja suncu, pušenja, boravka u onečišćenom okolišu...

Znanstveno je dokazano da se kolagen može nadoknaditi (ili barem usporiti gubitak) usvajanjem zdravih životnih navika te posebno prilagođenom njegom s dvostrukim djelovanjem - koja u koži štiti postojeći kolagen, a istodobno stimulira proizvodnju novoga.

image

Dnevna krema Vichy Liftactiv Collagen Specialist sadrži peptide koji ciljano smanjuju bore, poboljšavaju tonus kože i ujednačuju ten

VICHY

Njega koja čini razliku

"S takvom njegom najbolje je započeti već u drugoj polovini dvadesetih, no nikad nije kasno za osnaživanje kože kozmetikom koja potiče stvaranje kolagena. Već sama po sebi čini veliku razliku, a može i dodatno pospješiti pripremu kože za estetske tretmane koji također stimuliraju kolagen, poput microneedlinga, polinukleotida, dermalnih filera, niti i laserskih tretmana", kaže zagrebačka dermatologinja dr. Maja Kovačević.

image

Vichy Liftactiv Collagen Specialist pokazuje da je itekako moguće povećati razinu kolagena u koži, a da se on pritom ne nalazi u samom proizvodu

VICHY

Upravo tako djeluje Vichy Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema s visokom koncentracijom Pro-Collagen peptida - u novoj formuli ih je tri puta više, pa se trostruko povećava i razina kolagena u koži. Prokolagenski peptidi pospješuju umreženost kolagena, a pritom ciljano smanjuju bore, poboljšavaju tonus i blistavost kože te ujednačuju ten. Vichy Liftactiv Collagen Specialist pokazuje da je itekako moguće povećati razinu kolagena u koži, a da se on pritom ne nalazi u samom proizvodu.

image

Prokolagenski peptidi iz nove Vichyjeve dnevne kreme imaju sićušne molekule koje lako prodiru u kožu

VICHY

Male molekule

"U proizvodnji kozmetike obično se koristi morski kolagen ribljeg podrijetla, koji nije lako uklopiti u preparat zbog veličine molekula. Prokolagenski sastojci poput peptida imaju manje molekule koje lakše prodiru u kožu te su stoga učinkovitiji", objašnjava dr. Maja Kovačević, dodajući da nastanak kolagena u koži pospješuju i vitamini C i A, kao i hijaluronska kiselina.

Sponzorirani sadržaj omogućuje Vichy.

Tema je dio sadržaja magazina GLORIA GLOW koji se može kupiti po cijeni od 35 kn na kioscima do 7. prosinca uz magazin Gloria i dar iznenađenja.

image
PRODUKCIJA GLORIA
Linker
26. travanj 2024 21:22