Koji su to

Ključni saveznici u njezi: Anti-aging znači koži osigurati vlagu kako bismo je održali mladolikom

Kako bi koža uopće mogla pravilno funkcionirati i uspješno obavljati svoju zaštitnu ulogu, ključno je stalno je opskrbljivati vodom!

Izgled i kvaliteta naše kože osim o životnoj dobi i genetici uvelike ovisi i o tome kako je i koliko njegujemo. Tu ne bismo smjeli raditi propuste, jer uspješna anti-aging njega ne mora biti skupa, a i nije osobito komplicirana - osnovne korake čine hidratacija, serum vitamina C i zaštita od sunca ujutro te čišćenje, hidratacija, hijaluronska kiselina (i po potrebi retinol) navečer.

Premda je možda često u drugom planu, večernja njega ključna je za kožu jednako kao i jutarnja, s obzirom na to da dobro odabrani proizvodi pomažu koži dok spavamo, a to je faza u kojoj se koža prirodno obnavlja i oporavlja. Jedan od sastojaka posebno zaslužan za postizanje hidratiziranog i podatnijeg tena je hijaluronska kiselina.

Hidrirana koža je zdrava koža

Naša koža snažno ovisi o vodi i hidrataciji. Da bi uopće mogla pravilno funkcionirati ključno je konstantno je održavati zadovoljavajuće hidriranom kako bi mogla obavljati svoju zaštitnu ulogu. Hijaluronska kiselina, koju se preporučuje nanositi navečer, prodire u kožu i ondje navlači vodu na sebe, omogućujući bolju hidrataciju kože. Dobro hidrirana koža, ističu dermatolozi, ostaje jaka, otporna i zdrava.

image

Uz ispravnu njegu, hijaluronska kiselina pomaže zadržati potrebnu vlagu u koži

DEPOSITPHOTOS

Čitajte i: Pet glavnih pravila za ljetnu njegu kože lica

Moćna hidratacija koju pruža hijaluronska kiselina, upotrijebljena kao serum ili u hidratantnoj kremi, održava kožu svježom te vodi do vidljivih dobrobiti - onemogućuje isušivanje te sprečava pojavu bora i čini kožu mekanom i glatkom. Dermatolozi naglašavaju kako je glavna funkcija hijaluronske kiseline stvaranje i dugotrajno održavanje vlažnosti u koži. Time se, kažu, jača kožna barijera, a to pomaže optimalnom obnavljanju kože, proizvodnji kolagena i elastina te poboljšanju teksture kože koja općenito postaje nahranjenija i zdravija.

Posljednji korak

Hijaluronska kiselina pomaže i u sprečavanju i umanjivanju štete koja na koži nastaje zbog utjecaja iz okoliša. Za kvalitetnu zaštitu od širokog spektra ometača i onečišćivača iz okoliša preporučuje se korištenje proizvoda s hijaluronskom kiselinom koji sadrži i antioksidanse, npr. vitamine C ili E ili karotenoide.

Kako biste osigurali da vlaga jednostavno ne ispari iz kože, proizvod s hijaluronskom kiselinom nanesite na kraju večernje njege, preko hidratantne kreme, naravno, nakon što se krema upije. Tako ćete spriječiti gubitak vlage, štoviše, ovom ćete metodom nanošenja zadržati vlagu u koži, kao i sve sastojke za njegu koje ste prethodno nanijeli.

Linker
24. travanj 2024 01:51