Ovo bismo trebali raditi svaki dan

Kako do jačih mišića lica i oštrije linije donje čeljusti? Zašto ne pomoću ove jednostavne vježbe

Povećanja snage mišića u donjoj čeljusti i ispod brade može pomoći u dobivanju zategnutijeg i definiranijeg izgleda donjeg dijela lica

Definirana donja čeljust i crte lica koje izgledaju kao isklesane postale su ideali ljepote koje stalno nameću brojni celebrityji i društvene mreže. U mnoge od takvih savršenih profila uloženi su veliki novci, a i uređivanje fotografija čini svoje, no postoje i pristupačne metode kojima se može poboljšati definiranost linije donje čeljusti.

Zašto se čeljust "zaokružuje"

Nekoliko je razloga zbog kojih donja čeljust postaje oblija i opuštenija. Prvi je svakako starenje – kako godine prolaze, tako mišići čeljusti i vrata mogu slabiti i skupljati se, pa se linija čeljusti i donji dio lica opuštaju i izgledaju mekše. Drugi je višak masnoće ispod čeljusti i brade uzrokovan ili debljinom ili naslijeđenom građom lica. Genetiku nije moguće promijeniti, no moguće je ojačati mišiće na licu i tako postići vitkiji izgled.

image

Jači mišići licu daju vitkiji izgled

DEPOSITPHOTOS

O i E

Kod opuštanja izazvanog starenjem posebno od pomoći mogu biti vježbe za lice, one pridonose jačanju i integritetu mišića lica, a ako smo dosljedni u izvođenju i provodimo ih redovito, već uz koju minutu vježbanja svakoga dana možemo mnogo postići. Bilo bi korisno takvim vježbama posvetiti nešto vremena već od tridesetih godina. Među njima je i jednostavna vježba koja se može raditi svakodnevno kako bi se ojačali mišići lica i donje čeljusti te postigla oštrija i definiranija linija čeljusti.

Široko otvorite usta i izgovorite glas "O" te odmah nastavite izgovarati glas "E".

Potrudite se raditi naglašene pokrete i izgovarati glasno. Pritom je važno da usnice prekrivaju zube što je više moguće. Napravite tri seta sa po 15 ponavljanja.

Čitajte i: Uljepšavaju i liječe: Što se sve postiže injekcijama botoksa u liniju čeljusti

Ne uklanja masnoće, ali jača mišiće

Ovom vježbom nije moguće ukloniti niti smanjiti nakupljene masnoće, no s obzirom na to da zaobljena čeljust može biti posljedica slabih mišića lica, posebno u donjoj čeljusti i ispod brade, povećanje snage u tim mišićima može pomoći u postizanju zategnutijeg, oštrijeg i definiranijeg izgleda donjeg dijela lica, pa čak i smanjiti podbradak. Opisana vježba podiže snagu u mišićima lica, jednostavna je za izvođenje i praktična, pa je možete raditi često i gotovo svuda – u automobilu, dok kuhate, prije odlaska na spavanje...

Linker
05. ožujak 2024 15:23