Nije hi-tech, ali djeluje

Jednostavna spravica za blistavu, čvrstu i pomlađenu kožu! Super jednostavna za korištenje

Pomaže izbaciti toksine iz kože, poboljšati cirkulaciju, smanjiti otečenost, zagladiti fine linije, umanjiti kolutove i vrećice ispod očiju, poboljšati tonus kože i obnoviti njezin sjaj, stegnuti pore, ali i ublažiti stres i glavobolju.

Električne četkice za kožu, LED lampe, mikro struja... mnogo je aparata i spravica za kućnu njegu kože, među kojima se ističe jedna koja nije nimalo hi-tech. Štoviše, koristi se već stotinama godina i zaslužna je za ljepotu Kineskinja još od 7. stoljeća, kada su je u obredima uljepšavanja koristile samo pripadnice elite. Da, to je valjak za kožu lica (engl. facial roller), najčešće izrađen od žada, pa se u razgovoru obično i naziva roler od žada.

Izgledom podsjeća na minijaturni dvostruki valjak za bojenje i vrlo je jednostavan za upotrebu. Osim od žada, koji je najpopularniji dragi kamen od kojeg se izrađuje, može biti napravljen i od kvarca, ružičastog kvarca, ametista, plavog jaspisa, apsidijana.

Dobrobiti rolera

Valjak za lice pokazuje dobre rezultate u njezi kože i u anti-agingu, a popis dobrobiti njegove primjene prilično je dugačak. Pomaže izbaciti toksine iz kože, poboljšati cirkulaciju krvi, smanjiti otečenost, zagladiti fine linije, umanjiti tamne kolutove i vrećice ispod očiju, poboljšati tonus kože i obnoviti njezin sjaj, stegnuti pore, ali i ublažiti osjećaj stresa jer oslobađa lice napetosti te olakšati tenzijske glavobolje.

Najvažniji su rezultati koji se pojavljuju kod najvećeg broja korisnica rolera za lice osvježen izgled, zategnutija koža i smanjena otečenost. Do njih dolazi zbog toga što masaža valjkom nježno relaksira kožu na licu, ali djeluje i dublje, pa stimulira limfni sustav.

image

Roler koristite isključivo na očišćenom i umivenom licu – ne želite gurnuti nečistoće i bakterije dublje u kožu.

DEPOSITPHOTOS

Buđenje limfnog sustava

Glavna je uloga limfnog sustava uklanjanje otpada iz tijela i distribuiranje bijelih krvnih stanica koje su zadužene za održavanje i jačanje imuniteta. Kad je limfni sustav preopterećen, ne može biti potpuno učinkovit, a to se vidi na našim licima kroz natečenost, beživotan ten, pojavu akni, finih linija i neujednačenog tena. Nažalost, prirodan proces starenja, oštećenja od UV zraka, neodgovarajuća prehrana i drugi faktori pridonose slabijem radu limfnog sustava.

No, redovna masaža pomoću valjka za lice potiče njegov rad, a time i oslobađanje od nakupina toksina i tekućina koje uzrokuju navedene probleme. Učinak je vidljiv na koži – postaje sjajnija i čvršća te izgleda pomlađeno.

Čitajte i: Zašto upravo ovaj oblik lica daje toliko željen mladolik izgled

Kako se koristi roler za lice

Vrlo jednostavno! Treba slijediti nekoliko koraka i nastojati uvesti valjak za lice u redovnu njegu, jer jedino tako može dati zamjetne rezultate. Preporučuje se svakodnevna upotreba po nekoliko minuta.

• Stavite valjak prije korištenja na neko vrijeme u hladnjak. Doživljaj i učinci kućnog tretmana bit će poboljšani.

• Koristite ga isključivo na očišćenom i umivenom licu – ne želite gurnuti nečistoće i bakterije dublje u kožu.

• Upotrijebite ga poslije seruma ili ulja kako biste poboljšali njihovo upijanje u kožu.

• Nježno pokrećite valjak od sredine prema rubovima lica. Pojačavajte pritisak kako se približavate vanjskim dijelovima lica.

• Ne zaboravite na vrat! Za učinkovitu limfnu drenažu vrat je važan jednako kao i lice.

• Operite valjak vodom i sapunom ili prebrišite alkoholom nakon svake upotrebe.

image

Masaža valjkom nježno relaksira kožu na licu, ali djeluje i dublje, pa stimulira limfni sustav.

DEPOSITPHOTOS

Preporučeni redoslijed

S upotrebom valjka zapravo ne možete pogriješiti. Ipak, preporučuje se tretirati zonu po zonu lica, po određenom redoslijedu.

Vrat: Veću stranu valjka stavite na bazu vrata na desnoj strani, pa ga kotrljajte prema gore sve do baze lubanje. Ponovite pet do deset puta, a zatim učinite jednako na lijevoj strani.

Obrazi: Stavite valjak na sredinu brade, pa ga pomičite prema gore u smjeru uha. Ponovite pet-šest puta, pa promijenite stranu.

Čelo: Stavite valjak na sredinu čela, paralelno s obrvama. Zakotrljajte ga prema sljepoočnici. Ponovite pet-šest puta, pa promijenite stranu.

Ispod očiju: Sada upotrijebite manji kraj valjka. Nježno ga pomičite od unutrašnjeg prema vanjskom kutu oka. Ponovite deset do 15 puta, pa promijenite stranu.

Obrve: Stavite valjak između obrva i pokrećite ga po jednoj obrvi pet do deset puta. Ponovite na drugoj.

Čeljust: I dalje koristite mali valjak. Stavite ga na sredinu donjeg dijela brade, pa prelazite njime, pomičući ga naprijed-natrag, preko čeljusne kosti u smjeru ušne resice. Ponovite pet-šest puta, pa promijenite stranu.

image

Roleri mogu biti izrađeni od različitog dragog kamenja

DEPOSITPHOTOS

Koji roler koristiti

Roleri za lice pokazuju određene razlike u djelovanju, ovisno o tome od kojeg su kamena izrađeni. Najtradicionalniji i najpopularniji je žad kojeg nazivaju i kamenom ljepote. Najbolje djeluje u podizanju i definiranju linija lica, ali i u čišćenju od toksina. Prilagođava se okolini, pa se zagrijava u dodiru s kožom.

Za razliku od toga, ružičasti kvarc ostaje hladan. Smatra se da je bolji za zaglađivanje bora, uz to smiruje i djeluje kao antioksidans. Opsidijan se pokazuje najboljim u detoksu i zaštiti kože, dok je najjača strana ametista čišćenje kože, a navodno pomaže i kod akni.

Linker
13. travanj 2024 00:04