Nika Turković beauty talk

 PRIVATNA ARHIVA
Beauty talk

Nika Turković otkriva ritual koji joj kožu tijela održava čvrstom, ali i koji je beauty potez najviše zažalila

Doznajte kako glazbenica postiže svoj "clean girl look" i zašto je jednoj beauty navici vjerna već desetak godina.

Doznajte kako glazbenica postiže svoj "clean girl look" i zašto je jednoj beauty navici vjerna već desetak godina.

Glazbenica Nika Turković (29) u aktivnim je pripremama za svoj jesenski koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Osim što je već u planovima za novu sezonu, ovo ljeto obilježit će joj nastupi s bendom, a pronaći će vremena i za odmor. I dok priprema kozmetičku torbicu za svoju morsku destinaciju, otkrila nam je bez kojih beauty stvarčica ne provodi ljetne mjesece.

Započinjete li dan sa skin careom i kako izgleda vaša ljetna jutarnja rutina?

- Uvijek. Malo sam skincare freak pa se svojom kožom zbilja aktivno bavim. Jako sam osjetljiva, često imam alergije na nepoznate sastojke, perioralni dermatitis i rozaceju pa sam u zadnjih nekoliko godina naučila što mi odgovara, a što ne. Ljeti (a i inače) se ujutro samo umijem ledenom vodom, stavim hidratantni serum, okoloočnu kremu, kremu i SPF. I onda možemo u dan.

image

Nika Turković beauty talk

PRIVATNA ARHIVA

Pazite li na svoju kožu i iznutra i kako?

- Pazim što jedem, tjeram se da pijem puno vode (čiji generalno nisam fan pa mi je to najteži zadatak, ali radi razliku) i uzimam suplemente s kolagenom. To me zasad nije iznevjerilo.

Koji kozmetički proizvod morate uvijek imati uz sebe?

- To se stalno mijenja, ali mislim da sam u zadnje vrijeme opsjednuta Skinlick Cloud light serumom. Ne začepljuje pore, hidratizira mi kožu i daje neki super sjaj, kao da mi hrani kožu i čini ju debljom i čvršćom. Za mene i moju kožu lica od papira to je ozbiljno velika stvar.

Kakav make-up najčešće nosite ljeti?

- Minimalan, volim čupave obrve, jako puno kremastog bronzera i kremastog rumenila. Ne volim ništa u prahu ili u kamenu, uživam kad sam sva masna, sjajna i brončana, tako si izgledam baš svježe i zdravo. I u zadnje vrijeme ne idem nikamo bez dobre olovke za usne i nekog ‘glossa’.

Koja vam je omiljena nijansa na usnama ljeti?

- 90s smeđa usta su moja omiljena stvar, pogotovo ljeti kad sam malo osunčana pa mi to još bolje pristaje. Trenutno je to Makeup Forever olovka u boji ‘Endless Cacao’ i preko toga stavim neko dobro sjajilo.

image

Nika Turković beauty talk

PRIVATNA ARHIVA

Ruž, sjajilo, lip tint ili lip oil?

- Mislim da sam ja najviše tim olovka za usta. Nakon toga bih od ovog nabrojanog izabrala lip oil. Ne volim kad su sjajila ljepljiva, a mislim da nam je lip oil savršeno donio taj hibrid između sjaja i njege.

Rumenilo ili bronzer?

- Bronzer! Obožavam kad sam sva u tim nekim zemljanim tonovima, a tu mi se bronzer i smećkasta rumenila puno više uklapaju u priču. Generalno sam shvatila da ako imaš žućkasti pod ton kože da ti bolje stoje breskvaste i smećkaste nijanse, za razliku od roza tonova. Ja sam taj tim.

Koja je vaša najveća pogreška s makeup-om ikada?

- Pretjerano počupane obrve. Dan danas se zahvaljujem što su uspjele narasti natrag.

Koji je vaš najdraži i najbolji make-up?

- ‘Clean girl makeup’ kako to danas ‘tiktokeri‘ zovu, ili kako bih ja to možda rekla - minimalan makeup s fokusom na ten i isticanjem prirodnih crta lica.

image

Nika Turković beauty talk

PRIVATNA ARHIVA

Koji je vaš najdraži aktualni trend u beauty svijetu?

- Trenutno su trendovi u toj make-up sferi baš po mom guštu, sve je kremasto, sve je minimalno i sve je nekako fokusirano na prirodnu ljepotu. Ali, da moram izabrati jednu stvar, rekla bih pjegice - ja koja ih imam cijeli život sad posebno uživam da ih i ekstra istaknem.

Koji trend u beauty svijetu nikada ne biste isprobali na sebi?

- Uh, pa iskreno, naučila sam da nikad ne kažem nikad više za takve stvari jer je make-up baš zabavan i ne mislim da bih si voljela išta zabraniti. Niti da bi itko trebao. Možda si ja osobno nikad ne bih tetovirala make-up jer previše volim biti bez njega, ali inače sve drugo je nekakva kul igra u kojoj rado sudjelujem.

Po vašem mišljenju - koja slavna cura ima najbolji make-up ikada?

- Trenutno Hailey Bieber. Baš sam fan.

Imate li posebnu rutinu njege kose ljeti?

- Samo prijeđem na šampone koji njeguju kosu nakon izlaganja suncu (Kérastase ima odličan) i malo pojačam maske i ulja. Ne sušim kosu fenom i to je to.

Koristite li u svojoj rutini beauty uređaje?

- Koristim jedan jako kul uređaj za lice od BEEA Beauty, koji ima nastavke za mikrostrujnu masažu i svjetlosnu terapiju - to mi je super. I nedavno sam kupila i Phillips Lumeu koju testiram, pa ako se to smatra beauty uređajem, imam i to. Za drugo sve vezano uz tijelo odem u LUMA Body Clinic na Teslu i u Biologique Recherche na sve tretmane za lice.

image

Nika Turković beauty talk

PRIVATNA ARHIVA

Kako i čime njegujete tijelo? Jeste li dosljedna svojoj rutini?

- Opsjednuta sam i dosljedna takozvanom suhom četkanju (dry brushing) već sigurno desetak godina, mislim da mi je zato koža tijela čvrsta i podatna. Obožavam pilinge u tušu i ulja nakon tuširanja, a ako trebam nešto više, odem u LUMU na limfnu drenažu i Teslu koji su mi u kombinaciji savršeni za zatezanje. Probala sam i cupping i iako daje najbolje rezultate, mene ipak previše boli, pa sam jako hrabro odustala od toga.

Linker
06. rujan 2024 09:03