Eksperti za madeže

Najdetaljnije praćenje madeža omogućuje otkrivanje svake promjene u najranijoj fazi

Trećina melanoma nastaje iz postojećih madeža, a dvije trećine je novo. FotoFinder u Dr. Cristine Skin Clinic omogućuje detekciju svake novonastale promjene u najranijoj fazi i dermatoskopsko praćenje svih suspektnih madeža, a time i najraniju dijagnostiku melanoma.

Mnogi su Zagrepčani primijetili da se uz obnovljeni Kaptol centar uzdiže novo zdanje, iza čijeg se glamuroznog pročelja krije jedna od najmodernijih i vrhunski opremljenih klinika iz područja dermatologije, laserske kirurgije, estetske i anti-aging medicine - Dr. Christine Skin Clinic. Iako zbog naziva netko može pomisliti da je riječ o stranoj licenci, ova je klinika životni projekt domaćeg liječničkog i bračnog para - dr. sc. Kristiana Kunjka, dr. med., subspecijalista plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, te dr. sc. Kristine Žužul, dr. med., specijalistice dermatologije.

Uz najnapredniji laserski centar, u kojem obavljaju zahvate poput nekirurškog face-liftinga, laserskog pomlađivanja lica i oblikovanja tijela, uklanjanja kožnih promjena i revolucionarnih protokola magnetske stimulacije mišića - kojima se postižu izvrsni rezultati u liječenju inkontinencije - u klinici djeluje Ekspertni centar za madeže.

image

FotoFinder omogućuje detekciju svake novonastale promjene.

Dr. Christine Skin Clinic

- Sugrađanima smo željeli na jednom mjestu osigurati vrhunsku zdravstvenu uslugu iz područja dermatologije, laserske kirurgije, estetske i anti-aging medicine, kakvu imaju stanovnici zapadnoeuropskih zemalja. Kako nam je osobito važno bilo osigurati mogućnosti za ranu detekciju melanoma i drugih kožnih karcinoma, nakon usavršavanja u vodećim klinikama za dermatoonkologiju osnovali smo Ekspertni centar za madeže, koji smo opremili najnaprednijom tehnologijom za rano otkrivanje karcinoma kože i uveli protokole dijagnostike i liječenja vođene najnovijim znanstvenim smjernicama - govori dr. Kristina Žužul, dodajući da je potreba za ovakvim centrom proizašla iz njihova kliničkog iskustva i činjenice da dijagnostika kožnih karcinoma u Hrvatskoj znatno kasni za razvijenim europskim zemljama. Kod nas se, naime, melanom često otkriva u uznapredovalom stadiju, a sa svakim milimetrom debljine tumora - prognoza je neizvjesnija. Treba znati da ako se melanom otkrije u najranijoj fazi (in situ), vjerojatnost za izlječenje je gotovo stopostotna.

image

Uređenje klinike je minimalistički ugodno.

Dr. Christine Skin Clinic

- Cilj nam je bio omogućiti na jednom mjestu u najkraćem mogućem roku i po prihvatljivim cijenama najnapredniji dermatološki pregled, zajedničku ekspertizu dermatologa i plastičnog kirurga te, ako je potrebno, u istom danu kirurško uklanjanje sumnjive kožne promjene. Cjelovita briga za pacijenta, naravno, znači i previjanje, kontrolni pregled te skidanje šava. Inače, uzorke šaljemo u suradnu ustanovu KBC Zagreb, gdje se obavljaju najtemeljitije histološke analize, a nalaz PHD-a se uz mišljenje specijalista u vrlo kratkom roku dobije u Ekspertnom centru za madeže - objašnjava dr. Žužul, koja je posebno ponosna na najnapredniji dijagnostički uređaj, FotoFinder ATBM Master, čija je primjena otvorila potpuno novo poglavlje u ranom otkrivanju svih suspektnih promjena na koži.

image

Posebnu pozornost važno je posvetiti najranijem mogućem otkrivanju melanoma i drugih kožnih karcinoma.

Dr. Christine Skin Clinic

- Kako trećina melanoma nastaje iz postojećih madeža, a dvije trećine je novo, FotoFinder nam omogućuje detekciju svake novonastale promjene u najranijoj fazi i dermatoskopsko praćenje svih suspektnih madeža, a time i najraniju dijagnostiku melanoma - govori liječnica. - Pohranjivanjem dermatoskopskih fotografija, uvećanih 20 do 140 puta, omogućeno je dosad najdetaljnije praćenje svake pojedine kožne promjene te dodatna dermatoskopska analiza najsitnijih promjena na postojećem madežu. Na taj način je iskusnom dermatologu pružena mogućnost otkrivanja i najsitnijih problematičnih tvorbi na koži, dok još ne predstavljaju opasnost za zdravlje.

Linker
19. travanj 2024 18:04