PRIVATNA ARHIVA
Beauty talk

Pjevačica nam otkriva zbog čega pije jabučni ocat, kako je riješila problem s aknama i koje kozmetičke proizvode koristi

Dani Kristina, koja je nakon sudjelovanja u showu "The Voice Hrvatska" objavila prvi singl, nije sklona eksperimentiranju s izgledom, a tijelo "njeguje" vježbanjem, meditacijom, šetnjama prirodom i životnom disciplinom.

Dani Kristina, koja je nakon sudjelovanja u showu "The Voice Hrvatska" objavila prvi singl, nije sklona eksperimentiranju s izgledom, a tijelo "njeguje" vježbanjem, meditacijom, šetnjama prirodom i životnom disciplinom.

Danijela Hajdinjak, poznatija pod umjetničkim imenom Dani Kristina, iz tjedna u tjedan oduševljavala je gledatelje showa "The Voice Hrvatska" u kojem je nastupala kao članica tima Damira Urbana. Ispadanja iz showa nije je obeshrabrilo, štoviše, dalo joj je novu snagu da nastavi glazbenim putem te je nedavno objavila prvu pjesmu pod nazivom "Sama". Iako su joj tek 23 godine, ova talentirana pjevačica i kreatorica sadržaja vrlo zrelo promišlja o svom imidžu, njezi i zdravlju. Njezin je pristup holistički i počinje s barem 8-9 sati sna, zdravom prehranom, mnogo boravka na otvorenom i odvajanjem od tehnologije, a završava kvalitetnom kozmetikom, prilagođenom individualnim potrebama.

Jabučni ocat za dobar glas

I svom glasu pristupam holistički, jer smatram da se tegobe koje mogu utjecati na cijelo tijelo odražavaju na zdravlje glasnica. Prakticiram mindfulness i meditaciju kako bih osigurala da je moje tijelo što je moguće opuštenije, a redovito prije nastupa uzimam dodatke prehrani - kao što je kalcij. Također, pijem neke ljekovite čajeve, a i sama si pripremam napitak od jabučnog octa kako bih glas dovela u formu.

Masaža lica uz ciljanu kozmetiku

Imam jako osjetljivu, masnu i teksturiranu kožu sklonu aknama, no naučila sam da prevelika posvećenost tome ponekad uzrokuje više problema nego što bi trebalo. Stoga sada biram jednostavniju rutinu. Prvo operem lice vodom i nanesem The Ordinary 100% Squalane, a potom krenem s masažom - koristim gua sha od nehrđajućeg čelika (kad putujem) ili gua sha od ružičastog kvarca. Nakon toga nanesem CeraVe Hyaluronic Acid Serum i pustim da se upije prije nego što nanesem Kiehl‘s Ultra Facial Cream i svoju dnevnu kremu sa SPF-om. Kada se sve to lijepo upije u moju kožu, nanosim šminku.

image
KARLO TADIĆ

Samo aktivno

Oduvijek sam bila dosta aktivna osoba. Odrasla sam planinareći s roditeljima i kampirajući u šumi nakon veslanja kanuom ili kajakom po jezeru, a 2016. sam se počela baviti pilatesom. Uz to, trudim se napraviti barem deset tisuća koraka dnevno. Kao velika obožavateljica njegujućih "alata", sama radim svojevrsnu limfnu drenažu pomoću drvenog gua sha za tijelo, a prije tuširanja obavim suho četkanje s Kitsch Body Dry Brush. Volim koristiti masažer ili roler nakon treninga, a akupresurne prostirke za stopala su vjerojatno moje omiljeno otkriće ovih dana - uz spray tan za preplanuli izgled. Često odlazim u salon za manikuru i imam osjećaj da, kad su mi nokti sređeni, mogu podnijeti eventualne nedostatke na drugim dijelovima tijela.

Svaki dan drugo sjenilo

Dugo sam imala problema s aknama i još uvijek radim na liječenju oštećenja koje su mi prouzročile. Borba s njima počela je oko devete godine, kasnije sam ih prekrivala korektorom, ali nisam bila zadovoljna time. To me potaknulo da saznam više o šminkanju i na kraju razvijem cijelu rutinu kako bih se osjećala dobro u svojoj koži. No, to ne smije biti teška, scenska šminka - jer mi je koža dosta masna, pa bih je morala matirati svakih nekoliko minuta. Za dugotrajnost, ali bez masnog efekta, koristim prajmer Milk Makeup Hydro Grip, na koji nanesem tekući puder Charlotte Tilbury Flawless Filter. Nakon toga popunjavam obrve sjenilom Anastasia Beverly Hills Brow powder duo, a fiksiram ih s Essence brow gelom. Svaki dan mijenjam izgled očiju, a pritom mi pomaže paleta sjenila Too Faced Natural Lust te Laura Mercier Caviar Volume maskara.

Kroćenje kose

Moja kosa je zapravo dosta gruba, suha i kovrčava, u djetinjstvu je bila plava, a prije nego što je počela tamniti, ja sam krenula s posvjetljivanjem. To je dovelo do lomljenja i oštećenja, zbog čega sem je lani odlučila skratiti. Htjela bih da bude nježna i glatka, pa koristim svašta da je ukrotim - od Coco & Eve Repairing & Restoring šampona i regeneratora do obnavljajućih maski K18 Molecular Repair Leave-In Hair Mask ili Gisou Honey Infused Hair Mask. Sviđa mi se kad je lijepo stilizirana, a za oblikovanje mi se idealnim pokazao Dyson Airwrap - sa svojim nastavcima za sušenje, zaglađivanje i skrivanje neposlušnih vlasi. Unatoč ovako detaljnoj rutini, često se odlučujem za čvrstu punđu jer mislim da uvijek izgleda vrlo chic uz par naušnica, a istovremeno je otporna na kišu i vlagu u Rijeci.

Zreli parfemski ukus

Privlače me muževniji mirisi i zrelije note. Od trinaeste godine, kad mi je mamina kolekcija Chanel parfema bila pojam, razvijam svoj ukus za mirise. Kao tinejdžerica sam voljela Burberry London jer mi je mirisao "zrelo", a oko šesnaeste-sedamnaeste godine svidio mi se Givenchy Dahlia Divine. Kad sam počela zarađivati, kupila sam si Chanel No. 19 i počela ga koristiti kao svoj dnevni ljetni parfem. Mama mi je darovala Chanel No. 5, a to mi je miris za zimu.

image

Too Faced Natural Lust paleta/Laura Mercier Caviar Volume maskara/Kitsch Body Dry četka za tijelo/The Ordinary 100% Squalane serum/Dyson Airwrap za oblikovanje kose/Chanel No. 19 parfem

GLORIA EDIT
Linker
21. rujan 2024 09:27