bakrena kosa

 SHUTTERSTOCK
za hrabre

Odvažna nijansa i inspiracija: Ove slavne dame hit bakrenu boju kose odlično nose

Ovu boju krasi širok spektar nijansi pa ako se odlučite na ovakvu promjenu, sigurno ćete pronaći onu koja vam odgovara.

Ovu boju krasi širok spektar nijansi pa ako se odlučite na ovakvu promjenu, sigurno ćete pronaći onu koja vam odgovara.

U slučaju da ne znate - crvena boja kose vladat će u 2024. godini. Popularne će biti jarke i duboke crvene nijanse poput one koju nose Dua Lipa i Megan Fox, ali jedan od favorita će definitivno biti i bezvremenska bakrena boja. Crvenu kosu često povezujemo s odvažnosti, energijom, moći, odlučnosti, strasti i snažnom potrebom za samoizražavanjem. Zbog toga ne iznenađuje da se često kroz povijest povezivala s buntovnim osobama koje se svojim ponašanjem ne uklapaju u društveni poredak. Bakrena kosa više ne nosi toliko jaki simbolički predznak, no i dalje predstavlja jednu od najprivlačnijih opcija za sve one koji žele istaknuti stil i osobnost. Ovu boju krasi širok spektar nijansi pa ako se odlučite na ovakvu promjenu, sigurno ćete pronaći onu koja vam odgovara.

Tople i svijetle bakrene nijanse savršeno se slažu s blijedom puti. Pravi su primjer zvijezde kojima je ova boja tijekom godina postala zaštitnim znakom. Glumica Jessica Chastain već je godinama vjerna svijetloj bakrenoj nijansi koja se sjajno slaže s njezinim jednako svijetlim tonom kože. S druge strane, glumica Julianne Moore uz svoju blijedu put kombinira duboku nijansu, dok se zvijezda filma "Poor Things", Emma Stone, u posljednje vrijeme igra s tamnijim bakrenim tonovima.

image

Jessica Chastain

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK
image

Julianne Moore

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK
image

Emma Stone

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Glumica i pjevačica Emma Roberts jedno je vrijeme nosila jarku bakrenu nijansu koja se sjajno slagala s njezinom peachy kožom, a ovoj popularnoj boji nije mogla odoljeti ni modna ikona Zendaya, koja je jedno vrijeme nosila bakreni ombré i pokazala kako ova nijansa itekako može dobro izgledati na osobama tamnije puti.

image

Emma Roberts

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Zendaya

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Inače, održavanje bakrene boje kose nije ništa kompliciranije nego održavanje neke druge nijanse - obojena kosa uvijek zahtijeva odgovarajuću njegu. Kako bi kosa dulje bila blistava, koristite šampone i regeneratore za obojenu kosu koji štite boju od ispiranja. Osim toga, možete u svoju rutinu ubaciti i masku za zaštitu boje koja će istovremeno hidrirati, hraniti i revitalizirati kosu.

Linker
06. svibanj 2024 16:01