Dyson je sada zakoračio i na tržište preparata za kosu

 DYSON
Beauty inovacija

Lubiteljice Dysona, veselit će vas ova vijest: Lansirani su proizvodi za stiliziranje kose inovativnog brenda

Fen, a zatim i Airwrap brzo su se našli na listi najpoželjnijih na svijetu, ali da biste dobili frizuru kao iz snova, kažu iz Dysona, pomoći će vam nova krema i serum.

Fen, a zatim i Airwrap brzo su se našli na listi najpoželjnijih na svijetu, ali da biste dobili frizuru kao iz snova, kažu iz Dysona, pomoći će vam nova krema i serum.

Dyson, brend poznat po revolucionarnim usisavačima i pročišćivačima zraka, ventilatorima bez lopatica i minimalističkim rasvjetnim opcijama, slušalicama te liniji uređaja za kosu koji su promijenili industriju sada je zakoračio na novo područje - proizvode za oblikovanje kose.

Nazvana Chitosan, prema svom ključnom sastojku, kolekcija uključuje kremu za pripremu kose prije stiliziranja i serum za završno stiliziranje. Ali što je zapravo taj glavni sastojak - hitosan?
"Riječ je o kompleksnoj makromolekuli koja kosi daje postojanost bez teksture koju na kosi ostavljaju konvencionalni proizvodi za stiliziranje koji koriste jednostavne polimere," kaže Robyn Coutts, viša menadžerica dizajna u Dysonu za Allure. Objašnjava da je hitosan korišten u ovoj kolekciji dobiven iz gljiva bukovača.

Dyson naziva svoju upotrebu hitosana "triodetičkom tehnologijom." Ako, poput nas, nemate pojma što bi to moglo značiti, termin je "posuđen" iz arhitekture.
Dok su znanstvenici razvijali ključni sastojak, objasnio je osnivač brenda James Dyson, kosa na kojoj su testirali ovaj sastojak ponašala se kao da je obavijena triodetičkom arhitekturom (zgradama koje zadržavaju svoju strukturu temeljem trokutastih uzoraka).
Jednostavno rečeno, fizura će vam dugo trajati, a da pritom nećete osjećati niti vidjeti tragove proizvoda za stiliziranje.

Krema za pripremu kose (Pre-Style Cream) sadrži količinu hitosana dobivenog iz bukovače, što može zaštititi kosu od topline i olakšati oblikovanje. Dostupna je u četiri varijacije: lagana njega za ravnu do valovitu kosu, bogata njega za ravnu do valovitu kosu, lagana njega za kovrčavu kosu i bogata njega za kovrčavu kosu. Razlika među njima leži u koncentraciji emolijenata pa bogate formule za njegu sadrže višu koncentraciju emolijentnih estera i ulja kako bi zagladili kutikulu oštećene kose i dodali sjaj.

Serum za završno oblikovanje (Chitosan Post-Style Serum) brzo se upija u kosu, zaglađuje je i vraća vlagu koja bi joj mogla trebati nakon oblikovanja toplinom zahvaljujući mješavini hijaluronske kiseline i aminokiselina. Ovaj proizvod osigurava dodatnu sigurnost da će vaša frizura ostati postojana tijekom cijelog dana jer film koji hitosan stvara pomaže odbijati prodiranje vodene pare u uvjetima visoke vlažnosti.

Linker
17. rujan 2024 13:36