NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX
Nježni okršaj

Gumice za brisanje bora dio su ovog tretmana koji obožava zagrebačka plesačica

Dok se mnoge žene s javne scene znakova starenja rješavaju injekcijama botoksa i hijalurona, plesna koreografkinja Larisa Lipovac Navojec preferira prirodnije metode - anti-age masaže i tretmane na bazi algi koji njezino lice čine svježim i zategnutim.

Dok se mnoge žene s javne scene znakova starenja rješavaju injekcijama botoksa i hijalurona, plesna koreografkinja Larisa Lipovac Navojec preferira prirodnije metode - anti-age masaže i tretmane na bazi algi koji njezino lice čine svježim i zategnutim.

Zagrebačka plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja Lari­­sa Lipovac Navojec priznaje da joj je tempo života i rada toliko hektičan da se uz sve svoje pedagoške, koreografske i redateljske poslove rijetko kad stigne posvetiti sebi, no kad god uspije uhvatiti neki slobodan trenutak - hita u zagrebački hotel Dubrovnik. Ondje se nalazi njezin omiljeni kozmetički salon Be­­auty Che Che, u kojem popularna 47-godišnjakinja posljednje tri godine uživa u antiage masažama i tretmanima lica proizvodima na bazi morskih algi renomiranog francuskog beauty brenda Phytomer.

image

Tretman započinje masažom leđa i maskom s algama

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Larisa je jedna od rijetkih žena s javne scene koja uspješno odolijeva čarima trenutačno najpopularnijih metoda pomlađivanja - botoksa i hijalurona, ne zato što ima nešto protiv njih već zato što ih se, kako konstatira kroz smijeh, pomalo boji.

"Gledajući neke žene koje su s injekcijama pretjerale, zasad se držim prirodnih metoda i zadovoljna sam rezultatima", kaže bivša članica žirija TV showa "Ples sa zvijezdama", koja svoj iznimno mladolik izgled osim beauty tretmanima može zahvaliti i - dobroj genetici. Njezina baka i u dubokoj je starosti izgledala iznimno mladoliko, baš kao i Larisina majka, koju i dandanas ponekad znaju zamijeniti za njezinu sestru.

ANTI-AGE TRETMAN

Jedan od Larisinih omiljenih tretmana je Phytomerov Pionnière anti-age tretman u salonu Beauty Che Che. Dotični započinje masažom tijela i maskom od algi koja se stavlja na leđa i zagrijava u mikrofoliji. Cilj je relaksacija tijela i uma, nakon čega se započinje s tretmanom lica. Ono se prvo osvježi vodicom na bazi algi s oligomerima, nakon čega slijede površinsko čišćenje lica s gelom od ruže i piling za odstranjivanje odumrlih stanica kože, a onda tretman tzv. gumicama za brisanje bora kojima se tretira područje nazolabijalnih bora i okoloočno područje - dotične pospješuju mikrocirkulaciju i na taj način ublažavaju bore. Slijedi tretman rolerima za lice kojima se vrši limfna drenaža, odnosno omogućava nesmetano protjecanje limfe kroz lice, a onda prelazi na kobido masažu lica tuljcima, koja se bazira na dubokom pritisku u mišiće - na određene točke lica, vrata i dekoltea, kojima se djeluje na tonus kože. Tretman završava modelirajućom peel off maskom za lice. Rezultat je prokrvljena, zategnuta, svježa i pomlađena koža s vidljivo manjim borama. U salonu Beauty Che Che savjetuju da se za početak odradi kura od tri tretmana u razmaku od dva tjedna te kasnije tonus održava odlaskom na tretman jednom mjesečno.

"Baka je imala finu, meku i elastičnu kožu s minimalno bora a da nikad u životu nije otišla na neki kozmetički tretman, baš kao ni moja majka. Jedino što su njih dvije redovito stavljale na lice umjesto kreme je kakao putar, i to onaj u prahu, koji se može kupiti u apoteci pa se od njega napravi pasta", otkriva Larisa, koja ipak nije tako minimalistički nastrojena kad je u pitanju njega lica.

"Kako imam iznimno osjetljivu kožu, moram jako paziti što ću na nju staviti, ali definitivno imam svoje beauty favorite, poput seruma s hijaluronom te seruma s vitaminom C, koji je jedan od najsnažnijih antioksidansa te izbljeđuje hiperpigmentacijske mrlje i kožu štiti od slobodnih radikala", otkriva Larisa.

image

Rolerima se vrši limfna drenaža, odnosno pospješuje protjecanje limfe

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX
image

Gumicama za brisanje bora pojačava se mikrocirkulacija na najkritičnijim područjima lica

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Iako se nikada nije voljela dugo sunčati niti odlazi na solarij, primijetila je da su joj se posljednjih godina na licu počele pojavljivati tamne fleke pa je sad još opreznija, pogotovo u ljetnom periodu.

"Kako većinu ljeta provodim na Visu, jako pazim na svoju kožu i redovito je mažem kremom koja sadrži zaštitni faktor 50. No, svejedno na kraju godišnjeg primijetim da mi se koža jako isuši od sunca i soli pa nakon povratka u Zagreb volim otići u kozmetički salon na tretman oporavka"; otkriva koreografkinja, koja je vrlo pedantna i temeljita kad je u pitanju njega lica: redovito koristi posebnu kremu za okoloočno područje te posebnu za ostatak lica, omiljene su joj Shiseidove i Phytomerove, nečistoća se rješava uz pomoć La Roche Posay micelarne vode, a redovito radi i pilinge kože. Kaže kako je sve više privlači i tzv. joga za lice - riječ je o vježbama za lice koje potiču cirkulaciju i opskrbljuju stanice kože nutrijentima potrebnima za stimulaciju njihove obnove. Rezultat su čvršći mišići lica, manje izražene bore i svježija, zategnutija koža.

"I moj posao na neki način doprinosi boljem izgledu moje kože - dok plešem, aktiviram sve mišiće svog tijela, uključujući i one lica, pa zapravo istovremeno treniram svoje tijelo, lice i vrat, što je odlična stvar", konstatira Larisa.

Linker
14. svibanj 2024 20:54