Pod skalpelom

Daria Lorenci Flatz otvoreno o zahvatu: Pomladila sam se estetskom operacijom

Kod naše poznate glumice napravljena je gornja i donja blefaroplastika s dizanjem srednjeg dijela lica, odnosno mini face liftingom.

Estetski zahvati malo-pomalo postaju srednja struja, ali unatoč tome i dalje malo koja poznata osoba otvoreno govori o tretmanima, a pogotovo o operacijama koje poduzima kako bi zadržala ili vratila svježiji izgled. Poznata i priznata hrvatska glumica Daria Lorenci Flatz iskreno je za In Magazin Nove TV objasnila razloge zbog kojih je nedavno otišla na estetski zahvat čijim je rezultatima više nego zadovoljna.

Smetalo joj je, naime, što oduvijek ima umoran izgled, malo spuštene gornje kapke i podočnjake, što nije baš dolazilo do izražaja kad se smije, a srećom se, rekla je, puno smije, no kada bi bila neutralno raspoložena izgledala bi tužno, umorno ili bolesno. Zbog toga se odlučila podvrgnuti blefaroplastici – zahvatu podizanja kapaka.

image

Daria Lorenci Flatz prije i poslije operacije

SCREENSHOT/ NOVA TV

Predomislila se

„Kad sam bila mlađa mislila sam da nema šanse da bih si to radila. Karakterna sam glumica, filmska, kazališna, mislila sam: pa kako ću glumiti ženu iz susjedstva, kako ću igrati karakterne uloge zategnuta i nafilana? Međutim, kad prođeš četrdesetu, taština radi i ne želiš baš više biti zgužvana i stara”, rekla je glumica koja je nedavno proslavila 47. rođendan.

Kako je objasnio dr. Tomislav Tomičević, spec. otorinolaringologije i subspec. plastične kirurgije glave i vrata, kod Darije su radili i gornju i donju blefaroplastiku s dizanjem srednjeg dijela lica, odnosno mini face liftingom kako bi se izravnale i nazolabijalne bore (koje se protežu od nosa do usta), a zahvat je trajao oko dva sata. Treba znati da nakon estetske operacije i oporavka nije gotovo s brigom za pomlađeni izgled - kako bi rezultati što dulje trajali potrebno ih je održavati neinvazivnim ili blago invazivnim tretmanima.

Daria je poslušna pacijentica, pa uredno dolazi na zakazane termine, vidi rezultate i zadovoljna je njima. Sada je u fokusu anti-aging, odnosno cilj je tretmanima postići još malo dodatnog zatezanja kože lica, budući da koža sa starenjem sve više gubi kolagen, pa je namjera stimulirati njegovu prirodnu proizvodnju, rekla je dr. Jelena Jakić, spec. dermatovenerologije.

‘Mama, kaj ti je?‘

Glumica koju smo gledali u brojnim filmovima, primjerice, „Oprosti za kung fu”, „Ljudožder vegetarijanac” ili „Zbornica”, kao i u serijama poput „Patrole na cesti”, „Novina” ili „Kumova”, a nedavno i kao natjecateljicu, štoviše superfinalisticu, u showu „Ples sa zvijezdama” Nove TV, smijući se prisjetila kako su nekada estetski zahvati bili tabu tema, čak i među glumicama, pa bi se šaputalo i zgražalo kada bi neka kolegica napravila „nešto”. No, u međuvremenu je, barem u njezinim krugovima, estetska medicina postala „totalna normala”. „Prvo se o tome razgovara - što si radila, kod koga si radila, daj da vidim - onda ide sve drugo”, rekla je glumica koja je postupcima pomlađivanja iznenadila svoju obitelj, supruga i trojicu sinova.

„Zgroženi su! Moji dečki kažu da je mama poludjela. Ali da sam toliko poludjela da se više i ne upliću. Kad sam tek počela s filerima i malo botoksa, pitali su ‘Kaj radiš ti? Jesi li ti normalna?‘‘ Pa budem crvena i modra, stalno u nekom oporavku, ali sad su skužili, to je to, mama je glumica...”, ispričala je Daria koja bi, kaže, i da nije glumica vjerojatno učinila isto u tim godinama. Njezini se pomalo navikavaju, a Daria priznaje da je i sama sebi bila smiješna dok se oporavljala od blefaroplastike. „Hodala sam sedam dana s naočalama, kao prava holivudska diva! Bacam smeće, nosim naočale, idem na dječje rođendane, nosim naočale”, kroz smijeh je rekla i zaključila kako je sada stvarno zadovoljna izgledom i, budući da ima malu pomoć stručnjaka, ne zabrinjavaju je godine koje dolaze.

Linker
29. ožujak 2024 06:13