WireImage
Breskva na meniju

Zaboravite ružičastu, ovo je boja sezone u svijetu make- upa

Ono što je lani bila milenijski ružičasta, ovog je proljeća u kolekcijama šminke blijedo narančasta: obasjava ten na najprirodniji način, a pristaje i crnkama i plavušama.

Slavna vizažistica Val Garland nedavno je izjavila da je boja breskve nijansa koja koži vraća život, a njena kolegica Pat McGrath odabrala je istu kad je osmišljavala izgled manekenki na ovogodišnjim proljetnim revijama modnih kuća Prada i Bottega Veneta. Nijansa je to koju su nosili i modeli na reviji Céline i Trussardi, a nisu joj odoljeli ni makeup artisti Gucci Westman na reviji Marchesa, Sam Bryant za Simone Rocha i Diane Kendal na predstavljanju linije Prabala Gurunga. A istu koloritnu filozofiju imaju i kozmetičke kuće Guerlain, MAC ili Artdeco u svojim novim kolekcijama.

Beauty Detail during the Celine show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2018 on October 1, 2017 in Paris, France.
Getty Images
Celine

MILAN, ITALY - FEBRUARY 25:  A model is seen backstage ahead of the Stella Jean show during Milan Fashion Week Fall/Winter 2018/19 on February 25, 2018 in Milan, Italy.  (Photo by Rosdiana Ciaravolo/Getty Images)
Getty Images
Stella Jean

Dvije su stvari važne kada je riječ o nijansi breskve: prvo, ona koži daje blistavost koja izgleda tako prirodno, i drugo, pristaje baš svakom tonu kože. U čemu je tajna ove boje da tako dobro izgleda na plavuši porculanskog tena Kate Bosworth i maslinastoj puti lijepe brinete Emily Ratajkowski, koje često nose ovu nijansu, i to istodobno na obrazima, kapcima i usnama?

kate bosworth

74th Venice Film Festival
Venice Italy
Photocall of the movie MIU MIU womens Tales
31-08-2017, Image: 347921731, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SGP
Profimedia, SGP
Američka glumica Kate Bosworth

CANNES, FRANCE - MAY 17:  Emily Ratajkowski attends the
Getty Images
Emily Ratajkowski

Riječ je o boji koja u sebi kombinira sve podtonove kože - ružičastu, narančastu, crvenu i žutu – i uz to je najtoplija od svih pastelnih nijansi zbog čega se njome najlakše postiže efekt svježine. I ne manje važno, vrlo je lako odabrati savršenu nijansu: što je put svjetlija, to joj bolje pristaju nježnije nijanse, i obratno - tamnijoj puti pristaju bogatiji, koncentriraniji pigmenti.

Svijetloj puti pristaje nježnija nijansa, a tamnoj bogatiji, koncentriraniji pigmenti narančaste

Naravno, ne treba cijeli make-up obojiti blijedonarančastom: uz malo rumenila - i puno maskare - lice odmah zablista, a ruž breskvaste nijanse najviše dolazi do izražaja kad se kombinira sa zlatnim sjenilom na očima.

CATRICE mat sjenilo 22,90 kn

ARTDECO Hydra Care ruž 109 kn

NUXE Bio Beauté® BB krema s ekstraktom organske breskve 119,49kn

CHANEL Joues Contraste rumenilo 354 kn

LANCÔME Ombre Hypnose Mini Chubby kremasto sjenilo za oči u stiku 214 kn

DIOR Diorskin Forever Undercover puder nijansa 023 peach 352 kn

ESSENCE Brighten up! Peach puder 25,90 kn

O·P·I lak za nokte iz kolekcije Lisabon 99,90 kn

L.O.V. Heartful Healthy Glow rumenilo 54,90 kn

MAC Dazzleshadow sjenilo, 155 kn

MISSLYN Mermazing Glow Strobing Cream 46,90 kn

YSL Beauté olovka za usne 203 kn

Linker
17. travanj 2024 04:36