Vladimira Spindler
Romina Tonković

Stilske igre zagrebačke glumice: Presvlačim se nekoliko puta dnevno

U stankama između snimanja i predavanja na Akademiji dramske umjetnosti, zvijezda filma' F20' luta vintage dućanima u potrazi za unikatnim kreacijama s pričom, a haljine rado posuđuje od prijateljica - jer tako stalno ima nešto novo.

Zvijezda novog filma “F20” Romina Tonković (24), studentica četvrte godine glume na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, u posljednje vrijeme - ne staje. Nedavno se vratila s Hvara, sa snimanja filma “Ribanje i ribarsko prigovaranje” u kojem igra uz Radu Šerbedžiju, i odmah se aktivno uključila u studentski život. Većinu dana provodi na fakultetu, no zagrebačku glumicu može se vidjeti i kako žuri gradom u šarenim odjevnim kombinacijama, obilazeći omiljene vintage trgovine.

Promo
U filmu "F20"

BOJE SU U NAMA

Volim boje i iako mi svi govore da mi crno najbolje pristaje, uvijek ću se odlučiti za haljinu cvjetnog uzorka. Kupujem u second hand dućanima jer me ondje uvijek nešto oduševi, odjeća je unikatna, jeftina, a često ima i priču. Ulični ormar u Zagrebu jedna je od mojim omiljenih shopping destinacija. Volim udobnost i prirodne materijale - najviše svilu i kašmir. Njih na koži i ne osjetim već mi se čini da sam ogrnuta prozračnim oblakom. S druge stane, sviđaju mi se teške zimske jakne kao kontrast - a i stoga jer sam poprilično zimogrozna.

NEŠTO STARO I NEŠTO POSUĐENO

Presvlačim se nekoliko puta dnevno, i kad mi se učini da nešto dugo nisam nosila, obavezno to moram ispraviti. Često razmjenjujem odjeću s prijateljicama, što je divno jer uvijek imam nešto novo. Imam puno odjeće koja mi je prirasla srcu, ali izdvojila bih crnu plišanu suknju s meksičkim motivima u boji koju sam “posudila” od mame i prljavozelenu dugačku haljinu iz jednog londonskog second handa. To su stvari koje bih mogla nositi vječno.

Vladimira Spindler

ČIZME ZA SJEDENJE

Iako jako volim cipele s visokim potpeticama, moja se stopala nikako ne slažu sa mnom. Prije nekoliko sam godina u Londonu - u nekoj vintage trgovini - kupila predivne, ručno rađene crvene čizme s visokom potpeticom. Prvi sam ih put obula na premijeri “Labuđeg jezera” u riječkom HNK, gdje sam igrala, ali su me u pet minuta stopala počela toliko boljeti da sam ih morala skinuti i ostatak večeri provesti bosa. Sad ih obujem jedino za kazalište, kad znam da ću sjediti, a poslije se kući vraćati - taksijem.

ČISTO LICE I CRVENI RUŽ

Nisam tip koji se voli šminkati, važnije mi je da mi je lice čisto i hidratizirano. Budući da iznimka ipak potvrđuje pravilo, volim crveni ruž i u torbi uvijek nosim najdraži Chanelov u nijansi Pirate.

Promo
U fimu "F20"

SLUČAJNA BRINETA

Iako sam na kosi promijenila sve boje - od ljubičaste preko svih nijansi crvene pa sve do crne - najdulje sam bila plavuša. Zbog snimanja “Ribanja i ribarskog prigovaranja” pustila sam kosu i obojila je u smeđe. Trenutačno nemam neku frizuru, puštam je da raste kako želi, no kako najviše volim bob, kad mi dosadi ova dužina sigurno ću mu se vratiti. Koristim šampon od naranče Tinktura, a poslije pranja nanosim arganovo ili bademovo ulje koje mojoj kosi daje zdravi sjaj.

PUTOVANJA I SHOPPING

Obožavam putovati iako zbog faksa ne stignem koliko bih htjela. Obišla sam većinu europskih gradova, ali mi se u pamćenje najviše urezala Firenca u kojoj sam bila prije dvije godine s prijateljicom i kolegicom Maruškom Aras. Kad putujem, često kupujem i nakit - najčešće srebrne ogrlice i prstenje. Jedan od atraktivnijih komada kupila sam u Münchenu: prolazila sam pokraj antikvarijata i kad sam u izlogu ugledala stari srebrni prsten s pečatom od tirkiza, znala sam da mora biti moj.

Linker
03. travanj 2024 06:31