Getty Images
Pašta može svašta

Ručak ne mora biti ni skup ni kompliciran da bi bio sjajan: Donosimo četiri provjerene ideje!

Tjestenina je oduvijek bila dobar izbor za obrok, pogotovo u spoju sa slasnim umacima, povrćem, mesom ili ribom. Za vas imamo pet recepata koji vam neće oduzeti puno vremena, a pripremat ćete ih opet i opet i opet...

Špageti s tikvicama

StockFood / Neufing, Simone
Špageti s tikvicama.

SASTOJCI

  • 250 g špageta
  • 3 manje tikvice
  • 15 g svježe mente
  • 30 g parmezana
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • sol, svježe mljeveni papar

PRIPRAVA

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.

Tikvice narezati na tanke kolutove i prepeći ih u tavi na malo maslinovog ulja.

Ubaciti narezane listiće mente, umiješati kuhanu tjesteninu i malo naribane korice limuna.

Po potrebi dodati jednu do dvije žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina. Začiniti i posipati naribanim parmezanom.

Fusilli sa šparogama i šunkom

StockFood
Fusilli sa šparogama i šunkom.

SASTOJCI

  • 250 g tjestenine
  • 200 g narezane kuhane šunke
  • vratine ili pancete
  • 1 stručak uzgojenih šparoga
  • 2 režnja češnjaka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • maslinovo ulje

PRIPRAVA

Tjesteninu skuhati.

Na malo maslinovog ulja prepržiti šunku ili pancetu, dok ne pusti masnoću i postane hrskava.

Dodati sitno narezani češnjak, narezane i blanširane šparoge te pirjati nekoliko minuta.

Umiješati kuhanu tjesteninu s dvije-tri žlice vode i začiniti po ukusu.

Linguini s kozicama

StockFood / Wischnewski, Jan
Linguini s kozicama.

SASTOJCI

  • 250 g tjestenine
  • 450 g velikih kozica (tiger prawns)
  • 2 režnja češnjaka, komadić đumbira (1 cm)
  • 1 suha čili papričica
  • 1 žličica slatke paprike
  • 1 žlica vrhnja za kuhanje
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • maslinovo ulje
  • 40 g maslaca
  • naribana korica pola limuna
  • nekoliko listića svježeg bosiljka

PRIPRAVA

Skuhati tjesteninu.

Na mješavini maslaca i ulja propirjati narezani češnjak, sitno narezani đumbir i papričicu, slatku papriku, sol i papar.

Nakon dvije-tri minute dodati kozice. Prepržiti ih sa svake strane dok ne pocrvene, dodati tri-četiri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina, umiješati vrhnje i tjesteninu.

Promiješati, posipati naribanu koricu limuna i servirati s listićima svježeg bosiljka.

Tagliatelle s pestom od špinata

StockFood
Tagliatelle s pestom od špinata.

SASTOJCI

  • 250 g tjestenine
  • 5 dag listića badema
  • 2 - 3 kuglice mozzarelle

SASTOJCI ZA PESTO

  • 150 g špinata
  • 200 oraha
  • 30 g naribanog parmezana
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žličice soka limuna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • svježe mljeveni papar

PRIPRAVA

Tjesteninu skuhati.

Listiće badema prepržiti na tavi, a mozzarellu natrgati na komadiće.

U mikseru prvo izmiksati špinat, orahe, parmezan, sok limuna i papar. Polako ulijevati ulje i po potrebi malo vode.

Tjesteninu pomiješati s pestom, posipati bademima i dodati komadiće mozzarelle.

Čitajte i:

I običan krumpir može biti glavna zvijezda ručka: Imamo 4 super recepta

Slasna 'do bola': Pet novih jela Jamieja Olivera za čiju pripremu nećete morati potrošiti vječnost

Povoljno, brzo i jako fino! Jaime Oliver jednostavnim receptom za čokoladni kolač osvojio milijune

Zbog jela po ovim receptima osjećati ćete se bolje, a nećete gubiti vrijeme u kuhinji

Linker
06. ožujak 2024 03:04