Getty Images for Bottega Veneta
Tonovi prirodnosti

Ovako su kozmetičke kuće odgovorile trendu posve prirodnog izgleda

U novim kolekcijama šminke sve je podređeno isticanju zavodljivosti gole kože - boja pijeska, karamele i ostali tonovi iz 'nude' paleta, premda jedva vidljivi, najmoćniji su alati za postizanje blistavog izgleda.

Trendu posve prirodnog izgleda - po čemu se među slavnim osobama posebno ističe američka pjevačica Alicia Keys, a slijedi ga i 16 milijuna žena koje su svoje fotografije bez šminke objavile na Instagramu - kozmetičke kuće 'odgovorile' su kolekcijama dekorativnih proizvoda u boji kože i gotovo transparentnim puderima. I mnogi dizajneri iz svijeta visoke mode podržavaju svojevrsni ‘no make-up’ pokret: manekenke na proljetnim revijama kuća Tod’s, Louis Vuitton i Bottega Veneta bile su, doduše, našminkane, ali diskretno, propagirajući stav da se samouvjerena žena ne želi (i ne treba) skrivati ispod ‘teške’ šminke.

Slično misli i Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, koja je na vjenčanju s princem Harryjem cijelom svijetu pokazala svoje pjegice - i dokazala da su sitne nesavršenosti vrlo šarmantne. U novim kolekcijama šminke sve je, stoga, podređeno postizanju što prirodnijeg izgleda: teksture podloga za lice nikad nisu bile prozračnije, s formulom na bazi vode i hlapljivih ulja, koja pružaju cjelodnevnu hidrataciju i njegu, dok pogled otvaraju sjajna i mat sjenila u neutralnim nijansama (od bež do svijetlosmeđe). No treba znati da je za odabir idealne ‘nude’ nijanse važan - podton kože.

- Ako nismo sigurni koji je podton naše kože, univerzalno rješenje je puderasto-bež nijansa, i to dva do tri tona tamnija od boje kože. A pogrešan odabir stvara posve suprotan efekt: umjesto svježeg, dobivamo umoran i beživotan ten – kaže zagrebačka vizažistica Petra Sever. I za idealan ruž u boji kože važan je podton - načelno, svjetlijoj puti pristaje boja lososa, a maslinastoj i tamnoj nijansa karamele ili pijeska.

010 Newly Nude
The Fresh Nude paleta sjenila 39,90 kn CATRICE

Nude Finish kompaktni puder 529 kn BOBBI BROWN

Choupette Collectable paleta sjenila 415 kn KARL LAGERFELD + MODELCO

Višebojni kompaktni puder iz kolekcije Les Beiges 481 kn CHANEL

Paleta za lice s bronzerom, rumenilom i highlighterom 272 kn MAC

MyAvonBox kutija s proizvodima Mark iz linije From Nude to Glamour 185 kn AVON

Parfem Sunlight: citrusi, bijelo cvijeće i cedar, 40 ml 335 kn J I L SANDER

Powder-Me puder u prahu sa SPF 30 393 kn JANE IREDALE

Linker
22. travanj 2024 21:09