Vladimira Spindler /
nema više zastranjivanja

Maja Posavec: Nekoć sam bila naivna, danas znam pametno šopingirati

Prijatelji mi često kažu da izgledam kao da sam ispala iz filma 'Prljavi ples' - jer obožavam lepršave haljine, suknje i traperice inspirirane modom osamdesetih godina prošlog stoljeća - govori pjevačica Maja Posavec (34), koja će 9. svibnja u Maloj dvorani zagrebačke koncertne dvorane Vatroslav Lisinski promovirati svoj prvi samostalni album 'Kada ne bih imala strah'.

Osim sličnog stila odijevanja, Maja u posljednje vrijeme njeguje i frizuru nalik onoj kakvu je glumica Jennifer Grey imala u kultnom filmu iz 1987. - Nekoliko sam puta u životu bila ošišana dječački kratko, ali sada puštam svoju valovitu kosu da raste i sviđa mi se ta ženstvenost, s pramenovima koji mi vijore oko glave - kaže. Damski dojam upotpunjuje i svojim crveno-bijelim biciklom s košarom, koji joj je osim praktičnog modnog dodatka i sprava za održavanje vitke linije - uz jogu koju redovito prakticira. Svoj pomalo nostalgičan i profinjen imidž - s vrlo malo make-upa, tek toliko da se prikriju tragovi umora - Maja dorađuje trendovskim detaljima, poput velike žute torbe, svilene marame i gležnjača u boji. Njezina shopping filozofija svodi se na to da samo trebaš znati što želiš.

MOJE BOJE SU...

Bordo, prljavoružičasta, siva i bijela, a u skupinu ‘baznih’ još bih stavila i smeđu, tamnoplavu i crnu. Kao svojevrsne ‘začine’ odjevnih kombinacija tretiram tirkiznu, zelenu i žutu, koja mi je posebno draga jer je smatram bojom životne radosti i rado je, uz osmijeh, nosim ovog proljeća.

Maja Posavec / dodjela nagrada hrvatskog glumista / HNK / Zagreb 24.11.2008 / foto: Maja Jurovic
Maja Jurović
2008. - U fazi poluduge kose prije deset godina

premijera Kod Martinovih / kazaliste Kerempuh / Zagreb 21.09.2013 / foto: Davor Matota / Maja Posavec
Maja Posavec
2013. - Kratka kosa inspirirana šezdesetima

SHOPPING DVOJBA

Znam što želim i naučila sam biti vrlo konkretna kada kupujem, bez ‘zastranjivanja’ sa stvarima koji mi ne trebaju. Samo mi veličina odjeće stvara probleme jer mi se čini da sam svaki put onaj broj ‘u sredini’.

Spica / Zagreb 19.11.2015. / foto: Davor Matota / Maja Posavec
Davor Matota
2015. - Kao platinasta plavuša u studenom...

Maja Posavec, beauty talk, portret, kratka kosa, kratka frizura, 09122015, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić
2015. - ...i mjesec dana kasnije s dječačkim imidžem

ZBOGOM NAIVNOSTI

Najskuplja stvar u mojem ormaru je košulja koju, na kraju, tako rijetko nosim. Kupujem odjeću i obuću od kvalitetnih materijala i samo ponekad markiranu, jer to mi uopće nije važno. Nekoć sam bila naivna misleći da je brend potvrda kvalitete, a poslije se pokazalo da baš i nije tako.

ŠMINKANJE KAO NUŽNOST

Make-up na licu mi zapravo smeta. Svaki put kad ga stavim - jedva ga čekam skinuti. No volim preobrazbe koje donosi i činjenicu da s nekoliko malih poteza mogu ostaviti dojam kao da sam se naspavala.

64 Zagrebacki festival / Plaza centar ex Hypo Centar / Zagreb 27.01.2017. / foto: Davor Matota / Maja Posavec
Davor Matota
2017. - U siječnju kao crvenokosa

The Beatles Revival Orchestra - Sretan rodjendan, narednice Pepper! / Lisinski / Zagreb 28.05.2017. / foto: Davor Matota / Maja Posavec
Maja Posavec
2017. - ... u svibnju iste godine sa svojom prirodnom smeđom nijansom

Linker
12. travanj 2024 19:09