Vedran Peteh
JARKE BOJE ZA VEDAR DUH

Maja Bajamić: Šoping me izluđuje, a jedan ženstveni komad nikad ne bih stavila na sebe

Splitska pjevačica trendove nastoji prilagoditi svojem stilu sportske elegancije, a izbjegava kupovati pomodarske odjevne predmete u kojima žene gube individualnost i izgledaju kao klonovi.

- Kupujem neplanski, najčešće kad sama šećem gradom sa slušalicama u ušima. Umaraju me umjetna rasvjeta, vrućina i žamor u dućanima - kaže pjevačica Maja Bajamić (26), kojoj, pak, slični uvjeti u studiju Nove TV ne smetaju kad se za show "Tvoje lice zvuči poznato" transformira u domaće i strane kolege. Uz pomoć vojske šminkera, frizera i stilista dosad je uspješno "odigrala" uloge Doris Dragović, Arethe Franklin i jednog muškarca, Panjabi MC-ja, što joj je, kaže, bilo lako - jer joj "‘leže" muške role. No njezin su imidž i izgled daleko od muškobanjastog: atraktivna Splićanka obožava cipele s visokom potpeticom i ženstvene krojeve odjeće, a vitku figuru održava redovitom tjelovježbom i uravnoteženom prehranom.

zagreb 28.03.2018
Maja Bajamic
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Mentalnu ravnotežu, pak, održava meditacijom, a njezin vedar duh i mediteranski temperament vide se i u pristupu odijevanju. Obožava "jake" boje i sjaj metalik srebrne. Trendove nastoji prilagoditi svojem stilu sportske elegancije, a izbjegava kupovati pomodarske odjevne predmete u kojima žene gube individualnost i izgledaju kao klonovi.

- Nosim samo ono što mi je udobno, odjevne kombinacije moraju upotpunjavati moj vedar duh i moraju biti ženstvene. No, baš nikad neću odjenuti jako kratku suknju - kaže pjevačica.

VEČERNJI IZLAZAK

- U posljednje vrijeme zbog poslovnih obveza rijetko izlazim, ali kad zamišljam idealan stil za tulumarenje, onda bih ga nazvala ‘urbanim’ - sportske kombinacije, s cipelama visokih potpetica na nogama. Vrtoglavo visokih ako izlazim s prijateljicama ili malo nižih ako idem na spoj.

NAJVIŠE TROŠIM NA…

- Cipele, čizme, jakne i kapute. A nema veće radosti od kupnje kvalitetnog komada odjeće ili obuće - na konkretnom popustu. Ne pratim trendove jer ne želim izgledati unificirano ili kao ‘varijacija na temu’ - to je dosadno.

STILSKI FAVORITI

- Ljubičasta mi je omiljena boja, a potom i crvena, zemljani tonovi, srebrna... Što se tiče odjeće, traperice i majica s porukom moji su džokeri kad ne znam što odjenuti.

TRANSFORMACIJE U KOSI

- Imam prirodno valovitu kosu i volim je takvu divlju i pomalo neurednu, ali i uredno isfeniranu. Sviđa mi se i kad skupim kosu u visoki rep, a kineski štapići za jelo su mi među omiljenim ukrasima u punđi.

Linker
25. travanj 2024 20:06