Svoj stil opisuje kao ženstveni, a dječački
 Vedran Peteh / Cropix
ženstveno, a dječački

Gala Nikolić: Roditeljima kradem odjeću, najviše iz tatinog ormara

Zašto je zbog glume promijenila frizuru i iz čijeg ormara najradije uzima odjeću za Gloria IN magazin otkriva 23-godišnja Riječanka, koja uskoro odlazi na studij na prestižni California Institute of the Arts.

Turbulentna i izazovna 2020., osobito u svijetu kulture, za Riječanku Galu Nikolić (23) godina je - uspjeha. Ostvarila je, naime, prvu filmsku ulogu - u “Ribanju i ribarskom prigovaranju” premijerno prikazanom na Pulskom filmskom festivalu - i prva je Hrvatica koja je upisala prestižni California Institute of the Arts, pedesetak kilometara udaljen od Los Angelesa. Šareni kostimi, uzbuđenje prije nastupa, roditelji koji sjede u gledalištu...

Scena ju je, kaže, privlačila još kao djevojčicu, kad je pohađala Osnovnu školu za klasični balet i suvremeni ples u Rijeci. No, u pubertetu je shvatila da monotonija svakodnevnog vježbanja nije za nju, ošišala kosu na kratko - kako je više nikad ne bi svezala u punđu - i odlučila da i dalje želi biti na pozornici, ali kao glumica. Prije nego što otputuje u SAD, Galu se može vidjeti u Gradskom kazalištu Pula, u predstavi “Muževi i žene” napravljenoj prema filmu Woodyja Allena iz 1992., a za Gloriju IN govori o svojem modnom izričaju kojim također privlači pažnju.

rijeka 09.09.2020
Gala Nikolic - glumica
foto vedran peteh
Vedran Peteh / Cropix
Gala voli naušnice i zlatno prstenje naslijeđeno od bake

Kako biste opisali svoj stil?

- Inspirira me klupska, festivalska i rave scena - boje, šljokice, ponekad crni minimalizam... Sviđa mi se kako se odijevaju alternativci na ulicama Londona i Berlina. Volim široke skejterske majice i tenisice, ali i retro stvari. Uz pomoć odjevnih kombinacija mogu “igrati” različite uloge - biti ženstvena, ali i izgledati dječački.

Otkad traju te vaše modne igre?

- Oduvijek sam se odijevala onako kako ja želim. U djetinjstvu sam, primjerice, izlazila na ulicu s “vilinskim krilima” na leđima, nevezano uz sezonu maškara. Roditelji su mi davali slobodu, a danas od njih “kradem” odjeću - osobito iz tatinog ormara.

Bez kojeg odjevnog predmeta ne možete zamisliti jesen?

- Crnih kožnatih čizama, predimenzioniranog šala i vintage levisica.

Kakav nakit nosite?

- Okrugle naušnice i zlatno prstenje naslijeđeno od bake.

ČITAJTE I:

I ako ih ne volite, morate priznati: Ovo su najslađe cipele koje ste ikad vidjeli

Snimili smo editorijal sa simpatičnom Domenicom: Obožava udobne, ali ženstvene komade

Isabella Rakonić: Moda je moj bijeg iz monotonog života studentice prava

Linker
22. travanj 2024 18:45