Američka glumica Sarah Jessica Parker: Intimissimi
 Edward Opi / SplashNews.com
BLISTAVO LJETO

20 neodoljivih komada od satena koje ćete nositi od jutra do mraka

Glatka i sjajna tkanina, koja se povezuje s glamuroznim kreacijama za svečane prilike, ovog ljeta blista i na svakodnevnoj odjeći.

Osim lana, moderna je još jedna tkanina u kojoj se ne izgleda posve ‘ispeglano’ ma koliko bila glatka - saten. No sklonost gužvanju postaje zanemariv problem u usporedbi s elegantnim dojmom koji ostavlja njegova sjajna površina te ugodnim osjećajem hlađenja na koži. Stoga je satenska odjeća postala standard ljetne garderobe, i večernje i dnevne - odijelo i haljina od satena prikladni su za sve situacije.

SplashNews.com
Američka manekenka Gigi Hadid: Vivienne Westwood

Model poses during the Rosie Assoulin Fashion Presentation during New York Fashion Week Spring Summer 2018 in New York, NY on September 11, 2017., Image: 349266785, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA
ROSIE ASSOULIN

Edward Opi / SplashNews.com
Američka glumica Sarah Jessica Parker: Intimissimi

‘Satenske tkanine se povezuju s toaletama i posebnim događanjima, no ja svojom kolekcijom nastojim razbiti tu percepciju. Kreirala sam haljinu koja funkcionira u iznimno svečanoj prigodi uz štikle, ali i u svakodnevnoj garderobi uz, primjerice, tenisice. Jer zaista je šteta kupiti šik haljinu a onda ju nositi samo dva puta godišnje’, kaže Zagrepčanka Lana Puljić (31), vlasnica i dizajnerica marke Lokomotiva.

LOKOMOTIVA

Crvenu haljinu, u kojoj je u kampanji za aktualnu kolekciju zabljesnula glumica Tihana Lazović, zaštitno lice kolekcije, sašila je od debljeg, takozvanog američkog satena, koji je voluminozan i krut pa se može skulpturalno oblikovati. Tanji je saten, pak, idealan za lepršave haljine negližekroja, koje se mogu naći u ponudi raznih modnih marki, kako dizajnerskih tako i konfekcijskih. A osobito se isplati uložiti u modne dodatke - satenske salonke i večernja torba daju notu otmjenosti svakoj odjevnoj kombinaciji.

Prugasti uzorak 629 kn, NAF NAF

Uzorak točaka 720 kn, MALAI

Asimetrični kroj 385 kn, SISLEY

Sako 699 kn NEBO

Hlače 359 kn NEBO

Palazzo hlače 130 kn MY BOUTIQUE

Bluza 149,90 kn ORSAY

Bluza 399 kn COMMA

Kombinezon 1219 kn GUESS

Gornji dio trenirke 1848 kn DIESEL

Donji dio trenirke 1510 kn DIESEL

Hlače širokih nogavica 150 kn ŠOPINGHOLIČARKA

Košulja- bodi 2325 kn PATRIZIA PEPE

Haljina s pojasom Cecile 1639 kn, XYZ

Tenisice s vrpcom 810 kn REPLAY

Gumice za kosu, 2 kom 45 kn, SIX

Salonke 199,99 kn ALDO

Torba-vreća od satenskog brokata 259 kn HUMANIC

Torba s kićankom, 249,90 kn MANGO

Linker
25. travanj 2024 02:10