Saša Burić, Matej Dokić
GLORIA GLAM DONOSI

Mame kao s reklame: Vitke, blistave i njegovane prkose stereotipima

One prkose stereotipu da je prva godina majčinstva samo odricanje: uz svu ljubav i brigu o djetetu, što je neupitno, naše sugovornice priznaju da im treba barem sat odvajanja, koji posvećuju samo sebi - a evo kako iskorištavaju to vrijeme

Davno je prošlo vrijeme kad su kolica s malom djecom gurale umorne žene s tamnim podočnjacima, lošom frizurom i viškom kilograma. Današnje majke su, pak, vitke, blistave i njegovane. Kako je to moguće s obzirom na to da je odnos prema majčinstvu ostao isti, njihova ljubav prema djetetu je neupitna, to malo biće im je 24 sata dnevno u mislima... Vjerojatno je stvar u tome da ono što je prethodna generacija zanemarivala - potrebu da se odvoji sat vremena i učini nešto samo za sebe - one realiziraju. U sat vremena, svjedoče naše četiri sugovornice, može se postići svašta: odraditi trening, obaviti masaža tijela, tretman lica, frizura... Dobra organizacija života čini čuda, kao i ravnopravni angažman muževa ili životnih partnera u brizi oko djece - pa današnje mame izgledaju kao s reklame. I one su - zadovoljne mame!

U razgovoru za GloriaGLAM o svojim ritualima govore zagrebačka pjevačica i glumica Vanda Winter, splitska odvjetnica Mia Šarić Stojić, sopranistica Danijela Pintarić i HRT-ova voditeljica Lana Pavić.

'Ne vidim niti jedan razlog zašto bi se žena s malim djetetom odrekla nekih rituala koji su joj bili važni prije majčinstva. Djeca do godine dana života jesu puno zahtjevnija, ali nisu čudovišta koja vas zarobe u pećini. Osim toga tu su i očevi, bake, djedovi, ujaci, tetke, kumovi... -kaže Lana Pavić koja s tri kćeri ima golemo iskustvo 'žongliranja' između majčinskih obaveza i brige o vlastitom izgledu.

Što je fetiš i luksuz poznatim Hrvaticama te kako prkose stereotipima otkrivaju za novi broj luksuznog dvomjesečnika GloriaGLAM.

Linker
22. travanj 2024 16:11