Glumica uzvraća udarac

Zvijezda serije ‘Bridgerton‘ uzvratila udarac nakon ružnih napada: ‘Neću odstupiti od svojih načela‘

Glumica Nicola Coughlan pojasnila je da nije aktivistkinja koja se bori za jednakost svih obujama tijela na crvenom tepihu nego joj je posao dobiti kilograme ili ih izgubiti ako to uloga zahtijeva: tijelo joj je oruđe kojim oslikava lik, a kako su joj polemike na tu temu dojadile, u njima više neće sudjelovati niti će odgovarati na pitanja o težini u intervjuima

Jednostavan, crni kardigan na vezanje Nicole Coughlan među najzapaženijim je odjevnim predmetima s crvenog tepiha na nedavnoj dodjeli Zlatnih globusa. Zvijezda serije „Bridgerton”- u kojem glumi punašnu udavaču Penelope Featherington – proslavila ga je iako joj to nije bila namjera. Postao je hit nakon što ga je 34-godišnja glumica spojila s odvažnom, pastelnožutom opravom od tila s potpisom dizajnerice Molly Goddard kojom je naglasila obline te podijelila svoju fotografiju na društvenim mrežama. Nedugo potom, na glumicu se brutalno obrušila Amanda Richards, voditeljica podcasta „Big Calf” koji se bavi odrastanjem punašne djece i preprekama na koje nailaze.

Čitajte i: Autorica Bridgertona prvi puta za hrvatske medije: ‘Otac dugo nije odobravao što sam odbacila medicinu‘

- Debela djevojka iz „Bridgertona” nosi crni kardigan na Zlatnim globusima! Ako ste debela djevojka uvijek će postojati crni kardigan koji ćete u konačnici navući na sebe jer osjećate da to morate učiniti – napisala je ciljajući na ranjivost osoba čiji izgled nije u skladu s holivudskim standardima pa se uoči izlaska na crveni tepih osjećaju poput glinenih golubova na streljani. Ne bi li ublažili taj osjećaj, posežu za crnim - što se voditeljici nije svidjelo.

image
Zvijezda serije ‘Bridgerton‘ svjetski se proslavila ulogom u Netflixovoj hit seriji.
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: ‘Vojvoda od Hastingsa‘ slomio srca obožavateljica: Zvijezda serije ‘Bridgerton‘ ljubi britansku nogometašicu

Premda je poslije napada zasuta brojnim izrazima podrške, ponosna glumica svoje bitke vodi sama. Njezin odgovor postao je viralan.

- Nisam aktivistica koja se bori za jednakost svih oblika tijela i težina. Ja sam glumica. Posao mi je dobiti na težini ili je izgubiti ako to uloga zahtijeva. Moje tijelo je oruđe kojim oslikavam lik i njegovu priču, ono ne definira tko sam – izjavila je i dodala da ima svoje ime pa moli da ga ubuduće napišu. Na kraju je rekla da od ove godine više ne želi sudjelovati u polemikama o svojem tijelu i odgovarati u intervjuima na pitanja o težini.

image
Nicola je odbrusila kritičarima i rekla da nikada neće odustati od svojih principa.
ZUMA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

- Ja sam Irkinja. Imajte to na umu jer neću odstupiti od svojih načela koliko me god provocirali – zaključila je.

Linker
19. travanj 2024 03:04