UTAKMICA HRVATSKE

Zlatna olimpijka Matea Jelić ponovno na Poljudu! Slavila sa sestrom, a poklonili su joj i hrvatski dres s njezinim imenom

Taekwondoašica iz Knina na splitskom stadionu bodrila je hrvatsku reprezentaciju u društvu sestre Ivone. Prije nekoliko tjedana poklonili su joj dres Hajduka, a sada je dobila i reprezentativni dres sa svojim imenom.

Naša zlatna olimpijka iz Tokija, Matea Jelić, taekwondoašica iz Knina, u svim situacijama pokazuje sportski duh, neovisno nalazi li se u "borbenoj areni" ili na javnim događanjima. On je bio prisutan i na kvalifikacijskoj nogometnoj utakmici između Hrvatske i Slovenije, gdje je na Poljud stigla sa sestrom Ivonom, također taekwondoašicom, a njih su dvije navijale za hrvatsku reprezentaciju koja je trijumfirala nad slovenskom ekipom zabivši im tri gola.

Na Poljudu je krajem kolovoza dobila i dres kluba s juga, Hajduka, kojeg joj je udijelio trener i bivši nogometaš Zlatko Vujović. Sada joj je tehnički direktor HNS-a Stipe Pletikosa na splitskom stadionu poklonio dres hrvatske reprezentacije s njezinim imenom. Osmijeh od uha do uha govori kolika je sreća u tom trenutku obuzela mladu sportašicu.

image
Matea Jelić prije nekoliko tjedana dobila je dres Hajduka
JAKOV PRKIC/CROPIX CROPIX

Borbenost i ljubav prema domovini prvenstveno je pokazala na olimpijskim igrama, ali na obilježavanju 26. obljetnice Oluje gdje je podigla zastavu.

U intervjuima često ističe kako bi mladi trebali biti ponosni što dolaze iz Hrvatske jer su mnogi ljudi dali život za njezinu neovisnost. Dok joj neki zamjeraju čvrt stav oko toga budući da se tada još nije rodila, drugi pozdravljaju njezinu odrješitost.

Čitajte i: Ponosna Kninjanka: Zlatna olimpijka Matea Jelić podigla zastavu uoči 26. obljetnice Oluje

image
Izbornik Zlatko Dalić
FOTOGRAFIJE: ANTE CIZMIC/CROPIX

Matea nije bila jedina poznata dama koja je na tribinama gledala utakmicu. Tu su bile još i bivša atletičarka Blanka Vlašić, koja je došla podržati brata Nikolu Vlašića, posljednjeg strijelca u utakmici. Također, bivša manekenka i fitness trenerica Iris Rajčić svojeg je supruga Marka Livaju bodrila iz prvih redova, a on je i prvi Slovencima zabio gol te odveo utakmicu u pravom smjeru. S Iris je na stadionu bila njezina prijateljica, glumica Ana Gruica Uglešić. Na Instagramu je podijelila fotografiju s utakmice.

"Veličanstvena večer. I to smo dočekali - da nam Marko Livaja istrči i to na Poljudu. Sljedeća stanica - Katar", napisala je Gruica uz fotografiju.

Čitajte i: Dvije teške operacije, bolovi, borba i - Janica Kostelić! Tko je Matea Jelić? Djevojka koja je osvojila olimpijsko zlato

Linker
19. travanj 2024 04:16