Hrabro priznanje

Životna priča voditeljice Eurosonga: Prošle godine pred cijelim svijetom otkrila da se rodila kao muškarac

Poznata beauty YouTuberica Nikkie de Jager rodila se kao muškarac, a već je s 14 godina počela piti ženske hormone te je s 19 potpuno promijenila spol.

Jučerašnji Eurosong nije polučio rezultat kojemu smo se nadali - naša predstavnica Albina Grčić s pjesmom "Tik-Tok" nažalost se nije uspjela plasirati u finale. Mnogi ljutiti Hrvati iskazali su svoje razočaranje na društvenim mrežama, ali osim te nepravde, za oko je mnogima zapela i jedna od voditeljica glazbenog spektakla.

Nizozemska YouTuberica i vizažistica Nikkie de Jager, u beauty svijetu poznata kao Nikkie Tutorials, rodila se kao muškarac, ali je s 19 godina promijenila spol. Mnogi od njezinih 13 milijuna fanova nije znao tu činjenicu, dok sama Nikkie nije sve priznala prošle godine u videu pod nazivom "I'm Coming Out".

Ova 27-godišnjakinja visoka 190 centimetara u videu je objasnila kako ju je na otkrivanje svoje priče navela osoba koja ju je ucjenjivala i prijetila da će je razotkriti.

Nikkie već 12 godina dijeli svoje savjete o šminkanju te je jedna od najpopularnijih beauty YouTuberica na svijetu.

"Danas ću s vama podijeliti nešto što sam oduvijek htjela, ali pod mojim okolnostima. Čini se da mi je ta prilika bila oduzeta, zato vraćam svoju moć. Nova je 2020. i želim započeti ovu godinu s istinom. Ne mogu vjerovati da ovo govorim. Rodila sam se u krivom tijelu. Snimati ovaj video s jedne je strane zastrašujući, a opet tako oslobađajući osjećaj", započela je Nikkie svoju ispovijest.

Obitelj ju je održavala

U videu je također otkrila da je do šeste godine, uz podršku roditelja, počela puštati kosu, a sa sedam godina nosila je samo žensku odjeću. S 14 godina počela je uzimati hormone i supresore rasta i do 19. godine potpuno je promijenila spol u žensko.

"Da, ja sam transrodna osoba, ali na kraju dana ja sam samo ja, kao što ste i vi - vi. Svi mi trebamo živjeti vlastite živote bez ikakvih restrikcija. Ovime želim inspirirati sve male Nikkie diljem svijeta da učine isto, da žive živote onako kako to uistinu i zaslužuju. Vodim svoje bitke svaki dan i znam da vas ima. Ovaj nas svijet treba! Trebamo čuti i razumjeti jedni druge. Bez obzira na težinu, boju kose, kože...", rekla je Nikkie u videu koji je od siječnja 2020. pogledalo više od 37 milijuna ljudi.

"Ja sam ja. Ja sam i dalje Nikkie. Ništa se zbog ovog ne mijenja", poručila je YouTuberica koju su odmalena zanimale lutke i haljine. Mama joj je tada rekla da će biti gay ili će se dogoditi nešto drugo.

"Oduvijek me podupirala, na čemu sam joj zahvalna", poručila je Nikkie koja je u vezi s 26-godišnjim Dylanom s kojim se u veljači ove godine i zaručila.

Linker
16. travanj 2024 11:39