Genijalno

Živ je! Urnebesna reklama za Peloton oživjela je Facu, a posrijedi je genijalan marketinški trik

Nakon što tvrtki Peloton za sobne bicikle drastično pala prodaja zbog smrti Mr. Biga, odnosno Face u nastavku ‘Seksa i grada‘, koji je prije smrti vozio upravo sobni bicikl tog brenda, tvrtka je brzinom munje povukla financijski potez godine.

Prvo da vas upozorimo - ako niste još pogledali prve dvije epizode "I tek tako" ('And Just Like That'), svojevrsnog nastavka "Seksa i grada", nemojte dalje čitati jer slijede spoileri.

Naime, danima nakon premijere serije mnogi od nas jednostavno ne mogu doći k sebi od šoka koji je uslijedio kada je jedan od omiljenih likova iz cijele franšize umro od infarkta. Riječ je o Faci kojeg su producenti odlučili 'ubiti' nakon što odradi naporan trening na sobnom biciklu marke Peloton.

Čitajte i: Pogledala sam ‘I tek tako‘ i doživjela šok za šokom: Premalo humora, nimalo seksa i ono ključno - što je s modom?

U ovoj dramatičnoj sceni, Faca trenira dok je Carrie na klavirskom koncertu Charlottine kćeri i nema pojma što joj se događa sa suprugom. Faca se nakon treninga sruši na pod uslijed infarkta te ga Carrie nađe u sjedećem položaju.

image

Faca u novim nastavcima trenira na Peloton sobnom biciklu.

LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zašto je puklo između Kim Cattrall i Sarah Jessice Parker? Donosimo kronologiju svađe zbog kojeg Samanthe nema u novim nastavcima

Iako sobni bicikl zapravo nije kriv zbog Facine smrti, Pelotonu je nakon te scene drastično pala prodaja.

Kako ne bi riskirali krah, sjetili su se genijalnog marketinškog trika - angažirali su glumca Chrisa Notha za novu reklamu pod nazivom "He's alive" (Živ je) u kojoj njegov lik Faca sjedi uz kamin s Allegrom, svojom virtualnom trenericom iz serije.

"Život je prekratak da ne odradimo još jedan trening", kaže kriptično Faca, a iz njegove je rečenice posve jasno na što je mislio. Nakon toga, voice-over nabraja sve razloge zašto je bicikliranje dobro za naše zdravlje.

Čitajte i: Novi nastavci kultne serije ‘Seks i grad‘ s muškog stajališta: Teško je suočavanje s novim svijetom

'I tek tako' premijeru je imala 9. prosinca na platformi HBO kada su izašle prve dvije epizode, a svakog četvrtka izlazit će po jedna od ukupno 10. Mnogi fanovi i kritičari ostali su razočarani serijom - neki joj jako zamjeraju što Face više nema, drugi tvrde da serija nema onaj poznati šarm iz devedesetih, treći da nedostaje lik Samanthe Jones...

Svakome nešto ne paše, a manjkavosti su očite, no lijepo je vidjeti staru ekipu na okupu, čak i ako među njima nema Kim Cattrall (Samantha) koja je svojim duhovitim dosjetkama udahnula dušu seriji.

Linker
20. travanj 2024 04:05