‘Božić je i njima‘

Za ljude velikog srca, Ivana Kindl traži pomoć: ‘Snimite svoje udomljene ljubimce i sudjelujte u spotu‘

Glazbenica poziva ljude da sudjeluju u videospotu za njenu novu božićnu pjesmu koja je posvećena napuštenim mačkama i psima te šalje poruku o brizi za životinje.

Ivana Kindl objavila je "Božić je i njima“, blagdanski singl s nesvakidašnjom temom; ova iznimna vokalistica i autorica novu je pjesmu, ponovno kreiranu s partnerom i suradnikom Alenom Križajem, posvetila napuštenim mačkama i psima. Tom je prigodom putem društvenih mreža pozvala svoje pratitelje da joj pošalju videosnimke na kojima su oni zajedno s njihovim udomljenim ljubimcima, jer će upravo će to biti sadržaj korišten za kreiranje nadolazećeg videospota.

"Imam zadatak za vas - snimite sebe i svoje udomljene mace ili pse kako bismo pokazali kako izgleda kad uz vašu ljubav provode vrijeme u sigurnosti i toplini svog doma. Možete i zaplesati s njima uz ovu pjesmu! Pokažimo onima koji razmišljaju o tome da udome neku životinju koliko one uživaju kad su spašene i koliko nam ljubavi mogu pružiti. Veselim se i jedva čekam da napravimo ovaj spot", poručila je Ivana.

Ivana je otkrila da se inspiracija za pisanje o toj temi javila tijekom ljeta. "Alenu je jednog dana sinula ideja te mi je u vrlo emotivnoj prezentaciji rekao kako još nije čuo da je netko posvetio božićnu pjesmu njima, napuštenim macama i psima. Oboje smo veliki ljubitelji životinja, osobito mačaka, tema selogički nametnula. Zasuzile su nam oči i to je bilo to. Krenuli smo s refrenom i njegovom idejom teksta i melodije, nakon čega sam napisala ostale stihove i oblikovala melodiju za strofe", opisala je glazbenica.

Briga za životinje

Kad je riječ o brizi prema napuštenim životinjama, glazbenica je i sama spasila mnoge. "Osim maca koje imamo doma, brinem se i o uličnim mačkama. Povezana sam s volonterima iz raznih udruga koji su vrlo požrtvovni i bez kojih bi situacija bila još gora. Srce mi puca kad vidim pse i mace koji na hladnoći čekaju udomljenje.

'Ova pjesma je nastala kako bismo osvijestili ljude da gledaju srcem i potaknemo ih da otvore vrata tim nježnim dušama koje će im obogatiti život. Trebamo brinuti o svim životinjama, one su bitne za očuvanje planete', poručila je.

"Božić je i njima“ donosi gospel/R&B ugođaj, za koji Ivana ističe da joj je omiljen. Glazbu i tekst potpisuju Ivana Kindl i Alen Križaj, koji je odsvirao klavijature i bas te bio zadužen za snimanje, produkciju i miks, dok je Filip Vidović uz miks bio odgovoran i za mastering. Uz njih, u kreiranju pjesme sudjelovali su i Luka Banić (gitara), Viktor Lipić (klavijature), Jakša Kriletić Jordes (saksofon), Eric Vidović (prateći vokal) i Laura Mjeda (prateći vokal).

image
Ivana za stvaranje spota 'Božić je i njima' poziva sve ljude s udomljenim ljubimcima, da zajedno sudjeluju.
MARKO HORVAT

Ivana Kindl svojom novom pjesmom nastavlja niz autorskih singlova koji je započeo sa „Sve istine i laži“, popraćen uspješnima "Ima nade“, "Budi mi blizu“, "Imamo razlog“, "Ostavljaš me samu“ te "Divovi ljubavi“. Svakim je singlom ostvarila visoku poziciju na domaćoj HR Top 40 listi domaćeg radijskog airplaya i dodatno zapečatila svoj prepoznatljivi glazbeni zvuk, koji je ponovno prisutan i u njenom najnovijem, božićnom singlu.

Ukoliko želite sudjelovati u Ivaninom spotu za pjesmu „Božić je i njima“, videosnimke Vas i Vaših udomljenih ljubimaca možete poslati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Linker
18. travanj 2024 19:35