Neja Markicević / CROPIX
Neizvjesna budućnost

Voditeljica oštro o mjerama Vlade: 'Kad je prihod nula i davanja moraju biti nula!'

Početkom godine je u intervjuu za magazin Gloria Nevena Rendeli Vejzović otkrila da je otišla s HRT-a i otvorila vlastitu agenciju. Zbog pandemije koronavirusa njezin privatni posao sad je upitan...

Voditeljica i urednica Nevena Rendeli Vejzović (38), koja je nakon 15 godina napustila HRT, na svom Instagram profiluu podijelila je fotografiju sa snimanja za magazin Gloria koja ju je podsjetila kako je početkom godine s optimizmom krenula u poduzetničke vode.

No, s obzirom na to da su sve trgovine i radnje zatvorene, budućnost nam je neizvjesna, a Nevena je u objavi vlastima poručila nešto vrlo važno.

"Kaže meni Matea Smolčić Senčar (fotografkinja Glorije, op.a.): Sad napokon imam vremena pa ti šaljem ovu fotku koju si me tražila prije dva mjeseca. A kao da je jučer bilo, sjećam se tog snimanja za Gloriju u kojoj sam optimistično najavila svoj poduzetnički početak. Sve je bilo idealno, poslovni plan obećavajući, poslova toliko da moram odbijati, sve je prštalo od kreativnosti, a onda 'bam'. Korona virus zatvorio je sve; frizere, kozmetičare, razne trgovine, kafiće, restorane, hotele, dizajnerske radnje, marketinške agencije, event agencije..." napisala je Rendeli Vejzović te nastavila:

Zagreb, 100913.
Na HRT-u je predstavljena jesenska shema programa.
Na fotografiji: Nevena Rendeli, Karmela Vukov Colic i Vesna Karuza.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
CROPIX
Nema na HTV-u više ni Karmele, a ni Nevene.

Jednostavna matematika

"Otkazani su svi festivali i konferencije, sva događanja koja su planirana i spremana godinu dana unaprijed. I ok, takva je situacija, zdravlje svih nas je najvažnije i to uvijek treba biti na prvom mjestu. Ali vlada Republike Hrvatske, nemojte onda od poduzetnika tražiti da vam zatvoreni i dalje plaćamo sve kao da se ništa nije dogodilo. Nisam ekonomist, ali čak je i meni matematika vrlo jednostavna. Kad je prihod 0 i davanja moraju biti 0. Zato #otpisaneodgoda! Nije teško, dovoljno je pogledati kako to rade zemlje u okruženju", poručila je Nevena vladajućima.

zagreb 25.11.2019
Doris Pincic i Nevena Rendeli s djecom
foto vedran peteh
Vedran Peteh
Ovaj potez omogućio je omiljenoj voditeljici da lakše organizira život sa svoje tri djevojčice.

Zašto je dala otkaz

U intervjuu za Gloriju sredinom siječnja ove godine otkrila je kako se u njoj nakupilo dosta nezadovoljstva pa je jedino rješenje bio otkaz i okretanje nove stranice. Otvorila je vlastitu agenciju za organizaciju raznih događanja, komunikacijsku djelatnost i videoprodukciju, s kojom se kao “ogranak” pridružila Tomi Ricovu i Borisu Kovačeku.

"Ta je odluka u meni tinjala još prije odlaska na rodiljni. Bila sam nezadovoljna zbog više razloga, među ostalim i zbog toga što se za neke projekte uvijek nađu i novac i novi suradnici, dok se ostali moraju snalaziti kako znaju, a nije mi se više sviđala ni atmosfera na HRT-u", otkrila je Nevena kojoj su poslodavci izrazili žaljenje, ali se, rekla je, nisu pretrgnuli da je zadrže. Cijeli intervju pročitajte ovdje.

20.01.2020.zagreb
nevena rendeli vejzovic
snimila-matea smolcic sencar
Matea Smolčić Senčar
Nevena je nakon odlaska s HRT-a otvorila vlastitu agenciju.

Podsjetimo, emotivno opraštanje mnogima omiljene voditeljice uslijedilo je nakon što je krajem prosinca prošle godine Nevena dala otkaz na javnoj televiziji. Nakon 13 godina službenog staža, a još više onog radnog, koji je provela kao honorarac, Nevena je otišla. Pridružila se tako brojnim voditeljicama koje su u posljednje dvije godine napustile HRT. Među njima su Karmela Vukov Colić, Kornelija Benyovsky Šoštarić, Lana Banely, Jelena Pajić, Blaženka Leib i Marina Medved Pulić.


ČITAJTE I:

Linker
23. travanj 2024 19:22