Smijeh i suze

Višnjić, Clooney i ostala ekipa ‘Hitne službe‘ ponovno se okupila: Evo hoće li biti novih epizoda hit serije

Na virtualom druženju glumci su pregledavali isječke iz serije, smijali se, zezali, ali i pokrenuli pitanje ponovnog snimanja.

Jedna od serija koje smo pomno pratili u devedesetima svakako je bila 'Hitna služba' ili 'ER'. U njoj su doktore utjelovili mnogi poznati glumci pa i naše gore list, Goran Višnjić, koji je glumio šarmantnog doktora Luku Kovača. Iako su mnogi od nas sve ove godine priželjkivali da se stara ekipa ponovno skupi, to se nije dogodilo do sada, kada se nekoliko glumaca okupilo na Zoom pozivu i pregledavalo stare isječke iz serije.

Bilo je tu svega - smijeha, suza i iznenađenosti, ali i vidljive naklonosti dok su se prisjećali stvari poput šivanja svinjskih nogu izvan kamere kako bi vježbali svoju tehniku, dobivali mobitele kao božićni poklon od Stevena Spielberga i učili medicinski žargon od pravih liječnika s kojima su se konzultirali za potrebe snimanja.

Poziv na ovo virtualno druženje prihvatili su George Clooney, Noah Wyle, Julianna Margulies, Anthony Edwards, Ming-Na Wen, Gloria Reuben, C.C.H. Pounder i Goran Višnjić koji je na svom Instagram profilu nekoliko dana ranije najavio okupljanje.

image
Laura Innes kao dr. Kerry Weaver.
ROBERT TRACHTENBERG/WARNER BROS TV/AMBLIN TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL PROFIMEDIA

'Hitna služba' emitirala se od 1994. sve do 2009., osvojila 22 Emmyja od 124 nominacije. Na vrhuncu slave gledalo ju je više od 40 milijuna gledatelja tjedno.

Inače, okupljanje ekipe 'Hitne službe' je i humanitarnog karaktera. Naime, inicijativu je pokrenula Gloria Reuben koja je utjelovila pomoćnicu liječnika Jeanie Boulet kako bi podržala neprofitnu organizaciju za čistu vodu Waterkeeper Alliance, čija je predsjednica.

image
Goran Višnjić kao dr. Luka Kovač.
CHRIS HASTON/WARNER BROS TV/AMBLIN TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK ED

Clooney je bio jedan od najaktivnijih na pozivu, priznavši da je počeo gledati reprize serije jer je njegova supruga Amal postala njezina velika obožavateljica. Također je priznao da se osjećao loše jer ostatak glumačke ekipe na pozivu nije imao očigledno sijedu kosu kao on.

Novi nastavci serije?

Iako je glumačka ekipa bila uzbuđena što su se ponovno okupili za poziv, na pitanje razmišljaju li o rebootu serije ili TV specijalu nisu bili baš zainteresirani.

image
George Clooney kao dr. Doug Ross.
WARNER BROS TV/AMBLIN TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL PROFIMEDIA

"Ne znam. Mislim da ne bismo mogli to učiniti na razini na kojoj smo to mogli tada. Kada sam ponovno počeo gledati seriju, zaključio sam da je to toliko sjajna emisija. Bolja je od svega što vidim na filmu ili bilo gdje drugdje. Tako sam se osjećao u vezi s mnogim epizodama koje sam vidio. Zato je teško ponovno 'uhvatiti iste uzde'", rekao je Clooney, a Margulies se složila s njim.

image
Noah Wyle kao dr. John Carter.
ROBERT TRACHTENBERG/WARNER BROS TV/AMBLIN TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL PROFIMEDIA

"Mislim da ne možemo napraviti reboot. Moramo ostaviti tu ljepotu gdje jest i krenuti dalje. Mislim da bi sve zbog ponovno snimanja izgledalo jeftino i potrošeno", rekla je Margulies. Ipak, Ming-Na Wen priznala je da bi željela ponovno glumiti liječnicu. "Željela bih to učiniti samo da se opet družim s ovom ekipom. Bilo vas je odlično vidjeti", zaključila je.

Linker
18. travanj 2024 23:12