Ne ponovilo se

Vinko Brešan slomio najjaču kost u tijelu: ‘Kad je vidjela što sam si napravio, supruga mi je bijesno rekla ovo‘

Nakon teške nezgode, poznati redatelj morao je proći rehabilitaciju u Daruvaru, a njegova nesmotrenost izazvala je neočekivanu reakciju njegove supruge.

Hrvatski redatelj Vinko Brešan, koji stoji iza hit serije "Dnevnik velikog Perice", posljednje tjedne je boravio u Daruvaru. Bilo bi lijepo da je tamo išao izleta radi, no razlog posjeta ovom hrvatskom gradu bio je posve drukčiji.

Naime, Brešan je nedavno pao i slomio bedrenu kost, najjaču kost u ljudskom tijelu koju je prilično teško slomiti. Kako je ispričao za Moj Portal.hr, pad mu se nije dogodio na poslu, već zbog nesmotrenosti.

image
Vinko Brešan bio je rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama.
MOJPORTAL.HR.

"Bio sam glup jer mi se nije vraćalo po kaput pa sam odlučio u odijelu, s radnim cipelama na nogama, pretrčati 300 metara leda", otkrio je redatelj.

Čitajte i: ‘Dnevnik velikog Perice‘ oduševio je sve! Istražili smo postoji li mogućnost snimanja druge sezone serije

Njegova supruga Sandra Botica Brešan odmah je dojurila u bolnicu, no njezinu reakciju nitko nije očekivao.

image
Vinko Brešan sa suprugom Sandrom.
DARKO TOMAŠ/CROPIX

"Kada je ušla u bolnicu, prišla joj je medicinska sestra koja joj rekla: "Gospođo, nemojte plakati!". A moja žena joj kaže: "Neću plakati. Ubit‘ ću ga!"", kazao je Brešan koji je u Daruvarskim toplicama prošao rehabilitaciju.

Daruvar mu se, kaže, jako svidio, a posebno je bio oduševljen osobljem toplica, ali i gradom kao takvim.

image
'Dnevnik velikog Perice' izazvao je mnoštvo pozitivnih reakcija.
FOTOGRAFIJE: SRDJAN VRANCIC/CROPIX

"Teško mi je govoriti generalno o gradu jer ga ne poznajem toliko, ali mogu reći da je izuzetno lijep, svakako je jedan od ljepših gradića u kojima sam bio. Jako dobro sam upoznao Daruvarske toplice i ono što je sjajno je što su svi ljudi koji rade u Daruvarskim toplicama nasmiješeni, pozitivni, dobre volje. Od sobarica do direktora. Ovdje u Daruvaru vlada jedna tako pozitivna energija da se osjećam kao da nisam u Hrvatskoj! Kao da sam na nekom drugom mjestu koje nema veze s Hrvatskom, ha, ha!", istaknuo je Brešan koji je redateljsku karijeru započeo s filmom redateljsku karijeru počeo filmom "Kako je počeo rat na mom otoku".

Na pitanje čini li mu se ovaj grad dobar za neku filmsku kulisu, odgovorio je potvrdno:

"Scenografski je Daruvar super. Stvarno lijep gradić! Ovaj trg koji ovdje imate... To je čudo! Čudo ljepote!", poručio je Brešan kojemu ubuduće, nadamo se, neće više pasti na pamet pretrčavati led.

Linker
14. travanj 2024 16:09