‘moj razvod‘

Vedrana Rudan napisala tekst o razvodu i udaji za 16 godina mlađeg: ‘Sretan brak? Korona je pokazala tko mi je muž‘

Na svom je blogu književnica objavila vrlo zanimljiv tekst u kojem otkriva da se rastaje nakon 30 godina i idućeg utorka udaje za puno mlađeg muškarca. Sjajan tekst je, jasno, plod njezine mašte.

Književnica, novinarka i kolumnistica bez dlake na jeziku, Vedrana Rudan (71), na svojem blogu napisala je novi tekst pod nazivom "Moj razvod" i u njemu otkrila da se nakon 30 godina braka rastaje od Ljubiše Drageljevića te da je našla novog partnera.

"Nela me jutros pitala zašto sam se nakon trideset godina sretnog braka odlučila za razvod. Sretan brak? Korona je pokazala tko mi je muž i u kakvoj „sreći“ živim. Skupa smo prvi put u životu provodili dvadeset i četiri sata dnevno", započela je Rudan svoju imaginarnu ispovijest.

U nastavku je otkrila da joj je već bilo preko glave što njezin suprug dane provodi po pregledima u privatnim klinikama, s njom stalno razgovara o boleštinama i zamjera joj što stalno kupuje torbe, umjesto da se posveti njoj.

"Rekla sam: “Dosta! Dosta mi je tvojih pregleda, umireš od zdravlja, čovječe! Umjesto da se posvetiš meni ti dane provodiš u privatnim klinikama. Majmune, jedini si u gradu koji u privatnoj klinici imaš popust!“ Odselio je u kuću pokojnih roditelja, ja sam ostala u našoj", otkrila je spisateljica u pripovijesti.

Čitajte i: I Vedrana Rudan podijelila je svoju tešku priču: 'Svi su me nazivali k**vom. Osjećala sam se kriva što sam djeci razorila život"

U dinamičnoj priči Rudan nije časila ni časa, pronašla je novog, mlađeg čovjeka.

image
Vedrana Rudan
VLADIMIR DUGANDŽIĆ/CROPIX

"On, mislim, moj budući muž, sasvim je drugi čovjek. Od mene je mlađi šesnaest godina, svi muškarci stariji od mene su ili pokojni ili nepokretni ili čekaju u privatnim ambulantama na termin za mijenjanje oba kuka. Lik je pun života. Veseli se nogometu, voli pojesti i popiti, ne voli pesto, voli mene. Zaljubili smo se u jednoj prekrasnoj prodavaonici u Ulici Matije Gupca. On je sebi kupovao ljubičaste cipele, ja sam gledala u ljubičastu torbu", nastavila je Rudan.

"Super je torba", rekao je. Već me godinama nitko ne vidi. Oduševila sam se. „Tvoje su cipele ludilo, koja slučajnost, iste su boje kao i moja torba.“ „Najbolje bi bilo da ih i ti kupiš pa da hodamo kroz život istim korakom.“ Kužite? Koja dobra baza. „Pa da hodamo kroz život istim korakom.“ Otišli smo k njemu doma na piće, ostalo je povijest", otkriva njihov prvi susret.

Vjenčanje će, kaže, biti u opatijskom parku, "tamo pored crkvice",a otkrila je i kako će se modno uskladiti.

"On će na nogama imati one ljubičaste cipele koje sam mu kupila, kupila sam mu i ljubičasto odijelo na prugice i crnu košulju i zelenu kravatu na sitne točke, ja ću biti u crnoj vjenčanici koja će biti u skladu sa njegovom košuljom. Nećemo biti u Gloriji, ali ćemo biti modno usklađeni", simpatično je napisala Rudan.

Čitajte i: Vedrana Rudan komentirala nam je zašto žene sve češće napuštaju partnere da bi dejtale druge žene

Ipak, njezine prijateljice, kaže, nisu zadovoljne njezinim odabirom i smatraju da je to brak iz interesa. No, Rudan im poručuje samo jedno:

"Bolji je brak iz interesa nego brak bez interesa. Ja imam pare i želim živjeti, on želi pare. I u meni i u njemu gori želja. Može li bolje? „Neće to na duge staze.“ Gadure! Znam. Sve ima rok trajanja. Ja ću rok koji mi je preostao pretvoriti u rokenrol", poručila je Rudan koja je na svom Facebook profilu zamolila javnost za privatnost.

Linker
07. travanj 2024 13:34