Oda kreativnosti

U spomen na prijatelja: Matt Damon otkrio kako se odlučio za tetovaže i zašto je jednu posvetio dragoj osobi

Na tetoviranje se odlučio zajedno sa suprugom, jedne večeri predložila je da se zajedno ukrase s nekoliko tetovaža.

Matt Damon (50), poznati američki glumac i Oscarom nagrađen scenarist, otkrio je čari tetoviranja, a jednu od nekoliko koje je stavio na tijelo posvetio je Heathu Ledgeru. Glumac je dao izraditi više tetovaža odjednom, no ona koja je privukla najviše pažnje je jednostavna, neravna linija, koja kreće na ramenu te ide prema prsima.

Identičnu je tetovažu imao Heath Ledger, koji je preminuo tri godine nakon što su dva glumca surađivala na filmu "Braća Grimm", gdje su postali i jako dobri prijatelji.

image
Heath Ledger i Matt Damon u filmu ‘Braća Grimm‘
EVERETT/PROFIMEDIA

"Iz Heatha je prštila kreativnost, stvarno je bio poseban. Htio sam nešto što je on imao, a kad sam vidio ovaj dizajn, pitao sam Scotta što znači. On mi je odgovorio da ni sam ne zna, da je Heath to samo nešto ‘išarao‘ i da nema neko značenje", ispričao je glumac u intervjuu za GQ.

Čitajte i: Matt Damon zabrinut je za kćer, majku i punicu, a sam se nalazi u izolaciji iz bajke

Zajedno u svemu

Za sve je ‘kriva‘ glumčeva žena, Luciana ‘Lucy‘ Barroso (45), Argentinka koju je Matt upoznao dok je radila kao konobarica u baru u Miamiju. Jedne je večeri Lucy svojem dragom predložila da se ukrase s par tetovaža, a glumac je odmah znao koga zvati.

"Nisam htio bilo koga, već sam rekao ženi kako imam kontakt kojem sam godinama prije obećao da ako se ikad odlučim za tetovažu - njega prvog zovem", ispričao je GQ-u Damon. Radi se o Scottu Campbellu, koji je tetovirao njegovog bliskog prijatelja Heatha Ledgera, koji je preminuo početkom 2008. godine.

image
Tetoviranje je ideja Mattove supruge Luciane Barroso
BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Majstor tetovaža paru je došao ukrasiti kožu u njihov dom, a prva tetovaža koju je glumac stavio na sebe - je ime njegove žene - na ramenu mu u kurzivu piše ‘Lucy‘. Uz njeno ime su imena i njihove četvero djece.

Barroso se također ukrasila Heathovim dizajnom, jer je i ona postala bliska s preminulim glumcem kroz prijateljstvo njega i njezinog supruga, ali za razliku od Matta, ona je ‘Heathovu‘ tetovažu pozicionirala na stopalo.

Linker
20. travanj 2024 01:52