Odličan i za imunitet

U šestom je desetljeću života, a ne treba joj botoks: Bivša manekenka lijepu kožu i čvrsto tijelo duguje - ledu

Na imanju sjeverno od New Yorka, Helena Christensen pronašla je raj po svom ukusu. Manekenka u svojim zimskim egzibicijama ima podršku ljubimice Kume i sina Mingusa koji ju paze sa sigurne udaljenosti.

Bivši supermodel, uspješna fotografkinja i modna dizajnerica Helena Christensen (52) otkrila je tajnu kako čuva zdravlje, vitku liniju i zategnutu kožu. Naime, već pet godina prakticira kupanje u ledenoj vodi i to gdje god stigne, a najčešće u blizini svoj kuće za odmor u planinskom području Catskills, 160 kilometara sjeverno od New Yorka.

Rustikalna drvena kuća okružena je šumom i potokom koji joj je omiljeno mjesto za kupanje, a u njega skače nakon parne kupelji, jedan od luksuza kojeg si je napravila uz maleni bazen. Na imanju je posljednjih godinu dana koliko traje pandemija boravila više nego inače, a do tamo joj treba samo dva sata vožnje od njezinog stana u njujorškom bonvivanskom kvartu West Village.

Sa sobom uvijek vodi 21-godišnjeg sina Mingusa kojeg je dobila u vezi s američkim glumcem Normanom Reedusom. I on je taj koji snima mamu dok samo u minijaturnom kupaćem kostimu izvodi egzibicije po snijegu i ledu.

"Obožavam sirene i mogla bih se odreći svog ljudskog postojanja ako bih mogla postati jedna od njih", našalila se u razgovoru za britanski Vogue objasnivši tako ljubav prema vodi, ali i kolekciju antiknih figura sirena koje je krase njezinu kuću.

Ledena voda joj bistri um

Kaže kako se u ledenu vodu ustvari ne baca zbog nekog specifičnog zdravstvenog razloga, nego jednostavno jer joj paše. Proradi joj cirkulacija, razbistri joj se um, a vjerojatno nešto ima i u vikinškom nasljeđu danskih predaka po ocu.

Naime, svoju tamnu put i kosu duguje majci Elsi, rođenoj Peruanki dok je od oca Flemminga naslijedila svijetle oči. Njezine zimske egzibicije uvijek s čuđenjem prati njezina ljubimica, australska ovčarica Kuma kojoj u ovom slučaju ne pada na pamet slijediti gazdaricu.

image
Helena Christensen nije još koristila usluge estetskog kirurga.
MATT BARON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iako je ova bivša Viktorijina anđelica egzistenciju osigurala u svijetu ljepote, svoj dobar izgled može zahvaliti genetici jer još nije koristila usluge estetskih kirurga pa čak ni danas uobičajene injekcije botoksa i hijalurona. Vitku liniju održava boksačkim treninzima, plesom na štangi i planinarenjem.

Voli svoj prirodni izgled, ne skriva bore, a vitko i utegnuto tijelo osigurava joj da i danas još uvijek radi kao model i manekenka. Kada ne uživa u svojoj planinskoj rezidenciji i skakanju u ledeni potok.

Linker
24. travanj 2024 10:48