Getty Images for iHeartMedia
CHESTER BENNINGTON

U 42. godini preminuo pjevač Linkin Parka

Frontmen benda Linkin Park, koji se početkom tisućljeća izdvojio novim pristupom glazbi, preminuo je u 42. godini života, javlja TMZ.

Chester Bennington, pjevač benda Linkin Park, pronađen je mrtav u svojem domu u Los Angelesu. 41-godišnji glazbenik navodno je počinio samoubojstvo, javlja TMZ.

Linkin Park se proslavio 2000. godine svojim prvim albumom Hybrid Theory. Njihovo povezivanje alternativnog rocka i rapa izdvojilo ih je od ostalih, a najpoznatije njihove pjesme su "Crawling", "In the End", "Breaking the Habit". Objavili su ukupno sedam albuma: posljednji, "One More Light" je izašao lani. Bend se sada pripremao na odlazak na turneju - prvi nastup trebali su održati 27. srpnja.

Chester Bennington se godinama borio s ovisnošću o alkoholu i drogama, a u jednom od intervju priznao je da je znao razmišljati o samoubojstvu jer ga je u djetinjstvu zlostavljao stariji muškarac. Frontmen Linkin Parka je bio vrlo blizak s glazbenikom Chrisom Cornellom, koji je u svibnju ove godine počinio samoubojstvo, a upravo danas bi slavio 53. rođendan.

Linker
20. travanj 2024 04:24