PA IMAGES/PROFIMEDIA
Nesretan slučaj

Tužna vijest za rock‘n‘roll: Preminuo je menadžer Rolling Stonesa, glazbenici se opraštaju od njega

Glazbeni svijet potresla je još jedna vijest o odlasku menadžera turneja koji je surađivao s poznatim glazbenicima, poput Van Morrisona, Boba Dylana, Joea Satrianija, Carlosa Santane, Rolling Stonesa i drugih.

Glazbeni svijet potresla je još jedna vijest o odlasku menadžera turneja koji je surađivao s poznatim glazbenicima, poput Van Morrisona, Boba Dylana, Joea Satrianija, Carlosa Santane, Rolling Stonesa i drugih.

Nešto više od dva tjedna nakon što nas je napustio bubnjar legendarnih Roiling Stonesa, Charlie Watts, glazbeni svijet stigla je još jedna tužna vijest, poznati glazbeni menadžer Mick Brigden preminuo je u 74. godini. Brigden je bio menadžer turneja mnogih poznatih glazbenika i bendova pa tako i koncertni menadžer Rolling Stonesa.

Otišao je nesretnim slučajem, kako je izvijestila njegova supruga Julia Dreyer Brigden, Brigden doživio nesreću dok je kopao grob za svog uginulog psa, piše magazin People. Iako je vrlo brzo prevezen u bolnicu, liječnici ga nisu uspjeli spasiti, preminuo je u bolnici. Supruga nije otkrila o kakvoj se točno nesreći radilo.

Poznati gitarist Joe Satriani Micku je posvetio dulju objavu kojom se oprostio od njega. Ispričao je kako je Micka prvi put upoznao kada mu je bilo 15 godina, a pomogao mu je da dođe u backstage koncerta Humble pie.

Čitajte i: Odlazak legendarnog glazbenika: Bubnjar Rolling Stonesa preminuo u dobi od 80 godina

Veliki prijatelji

"U rock'n'rollu sam već 33 lude i prekrasne godine. Nikada nisam toliko puno radio, toliko puno svirao, smijao se i plakao, napravio toliko glazbe i imao toliko svjetskih pustolovina, a u svemu tome je Mick uvijek bio uz mene. Bio je vrhunski glazbeni mentor. Iskren, čvrst, pun poštovanja, vrijedan, uporan, pronicljiv. Bio je sve i više od toga. Od njega sam naučio kako biti dobra osoba", napisao je Satriani među ostalim. Pismo posvećeno suradniku i dobrom prijatelju Satriani je završio crticom da mu JE Mick svaki put pregledao sve što bi pisao i ispravio gramatičke greške.

Tijekom života Mick Brigden surađivao je s brojnim poznatim glazbenicima, poput Van Morrisona, Boba Dylana, Joea Satrianija, Carlosa Santane, Rolling Stonesa i drugih.

Linker
26. travanj 2024 01:26